Mamma heks 1982

Av
Dario Fo og Franca Rame

Dette var HTs første monologforestilling. Maryon Eilertsen spilte fire monologer fra «Kvinners knugende knallharde kværdag» som undertittelen på forestillingen var. Regien var ved Ola Moum. Scenograf var Martin Eilertsen, mens Odd Arvid Eilertsen var komponist. Forestillingen ble en meget stor kritikersuksess suksess og stod på repertoaret i mange år, både for teatret og for Maryon Eilertsens eget repertoar.

Pressereaksjoner

Ellen Pollestad i Nordlys innledet slik: «Den sterkeste teateropplevelse på år og dag. Matt og skjelvende forlot vi teatret - så gjennomrystet man bare blir av drivende godt teater og skuespillerkunst på sitt beste. (...) I samfulle to timer bergtok Maryon Eilertsen publikum med sitt spill - intenst og suverent, Hun utfolder alle sider ved sitt mangfoldige talent - og behersker like suverent komikerens rolle som tragediens. En skuespillerprestasjon av de sjeldne.»

Erik Pierstorff i Dagbladet startet ingressen slik: «Maryons Heks er fantastisk: På kaféteatret Paletten fikk jeg oppleve Maryon Eilertsen som Mamma Heks. Det er en opplevelse jeg unner enhver som har behov for god og intelligent underholdning.»

Bildegalleri