ARTLAB#22: Rettferdig handel

Neste forestilling
Kommer
Årets første ArtLab tar utgangspunkt i Jenny Svenssons scenetekst Rettferdig handel. Den omhandler foreningen Global Rettferdighet Gjennom Lokale Aksjoner som fører en brutal kamp for å få inn fair trade-bananer i nærbutikkens sortiment

Teksten utforsker tema som skam, skyld og intimitet, og har som mål å se på hvilke mekanismer som kan ligge bak forsøket på å være et samfunnsengasjert individ.

 

Labben blir også et rom for utforsking av laborantens rolle i samarbeid med skuespillere og regissør. Jenny er i tillegg til å være denne labbens dramatiker også dansekunstner og koreograf. I labben vil hun utforske hvordan hennes kompetanse i bevegelse og rom kan møte skuespillernes uten å skape et fysisk teater, eller direkte kombinere teksten med ren koreografi.

 

Skuespillere: Svein Harry S. Hauge, Anethe Alfsvåg, Jonas Delerud.

Regiøye: Nina Wester.  

 

 

Bakgrunnsstoff

Om Jenny Maria Svensson

Jenny Maria Svensson er dansekunstner, koreograf og skribent. Hun er utdannet ved Laban Centre of Contemporary Dance i London, og går nå andre året på Forfatterstudiet på UiT. Jenny er fra Stockholm, men har bodd i Tromsø siden 2008. Jenny arbeider med både tekst og bevegelse hver for seg eller i kombinasjon, og hennes verk tar ofte opp sosiale tema og problemstillinger. Hennes seneste produksjon var Graceland – en integrerende asylcabaret. I 2016 vil hun hovedsakelig arbeide med utvikling av forestillingen Rettferdig handel, og skrive på romanen Kunne gå.