Vårscenefest: Yahya Hassan

Neste forestilling
Kommer
Han ble lei av hykleriet. Han ønsket å si det som det var. Ordet er hans, og ordets makt er sterk. Han har kuttet bånd med familien og miljøet han vokste opp i. Han mottar jevnlig dødstrusler. Han har begynt å gjennomføre opplesninger med skuddsikker vest.

Yayha Hassan er Danmarks råeste danske poet, som gjennom steinharde dikt roper ut sin sannhet med bokstaver i Caps Lock. Hans foreldre er palestinske flyktninger bosatt i Danmark, og Hassan vokste opp med fem søsken, tyrannisert av en voldelig far og med en handlingslammet mor. Han har droppet ut av skolen, sust rundt i hasjrus og blitt sendt på barnevernsinstitusjoner frem til han var 17 år gammel. I denne tiden fikk han lest en masse bøker, deriblant Dostojevski og Knausgård, som har inspirert han sterkt. Siden begynte han på Forfatterskolen i København, og fikk snart forløst sin skildring av oppveksten og familielivet i Diktsamlingen Yahya Hassan. 18 år gammel fikk han et gjennombrudd som poet ingen har sett maken til.

 

Han tar et oppgjør med hykleri, dobbeltmoral – og de voksne som vet hva som skjer, men som heller velger å “dekke til” fremfor å hjelpe barna.

 

Velkommen til en sterk diktopplesning under Vårscenefest!
Etterpåsnakk i etterkant av opplesningen.

 

Billetter kjøpes her 

Les mer om Vårscenefest på www.vaarscenefest.no