Tromsø Jazzklubb: Joey DeFrancesco trio

Neste forestilling
Kommer
En av de store verdensstjernene innen jazzen - omsider med sin første konsert i Tromsø!

Vi har klart det – å få den moderne orgeljazzens storstjerne Joey deFrancesco til Tromsø. 16 år gammel fikk han platekontrakt med Columbia Records, og året etter spilte han i Miles Davis band. Innenfor jazz snakker vi her om et vidunderbarn, som var ”opening act” for de mest kjente jazzmusikere allerede fra 10-årsalderen.

Foruten innspillinger med Miles Davis og orgeljazzens far Jimmy Smith, har gjort innspillinger med David Sanborn, John McLaughlin, Steve Gadd, George Benson, Pat Martino, John Scofield og Ray Charles og utallige av jazzens storheter.

 

Joey er en utmerket trompetist og sanger også – noe som kan høres på enkelte av hans rundt 30 utgivelser i eget navn. Og turnélista hvert år er fylt til randen med konserter rundt hele kloden.

Vi vil tro at musikken har store lag med blues i seg, blandet med en og annen kjent og ukjent standardlåt.

Vi vet ikke noe om DeFrancescos medmusikere, men vi vil stekt anta at man drar ikke på turné med ham uten å ha velfylt verktøykasse.

 

Dersom man ikke vet hva ”trollswing” er , bør en ta turen til HT denne onsdagen. Det svinger så infernalsk av denne musikeren at jazzklubben vurderer å utlove premie til den som klarer å holde bein og armer i ro. Klarer man ikke det, blir det lagt klister under føttene til folk ved ønske.

 

Besetning:

 

Joey DeFrancesco, B3-orgel

Dan Wilson, gitar

Jason Brown, trommer

 

Kjøp billetter her