Seminarium#4 Lyd og bevegelse - Rytme og dans

Spilleperiode
8. mai to 9. mai
Neste forestilling
Kommer
LYDHØRT OG TETT PÅ HVA SOM BEVEGER SEG 8.-9. mai på prøvesalen Hålogaland Teater kan du oppleve og få innblikk i hvordan 8 ulike kunstnere fra Oslo, Hammerfest, Kristiansand/Tallinn, Amsterdam og Tromsø nærmer seg temaet Lyd og bevegelse – Rytme og dans.

Dette er fjerde del av i alt seks i kunstprosjektet Seminarium som inviterer kunstnere til å reflektere over sin kunstneriske praksis og arbeid med og for et publikum på en scene. Til nå har prosjektet gjestet Oslo, Trondheim og Bergen. Hvert sted har sitt tema og medvirkende. For mer om Seminarium, se webstedet: www.seminarium.no

 

Kunstnerne som deltar i Tromsø er:

Liv Hanne Haugen, Margunn Kilde, Tatjana Andreeva, Kenneth Flak, Külli Roosna, Company B. Valiente, Siri Jøntvedt, Ivar Grydeland, Janne Eraker, og Harald Fetveit.

 

Samtaleledere i Tromsø er:

Hild Borchgrevik, musikkritiker og redaktør for Scenekunst.no, og Venke Marie Sortland, samtidsdanser.

 

Kunstnerisk prosjektansvarlige for Seminarium er:

Dansedyrkerne ved Snelle Hall, Sidsel Pape, Per Roar og Kristine Karåla Øren.

 

Vertskap i Tromsø er:

Dansearena nord og HT med Universitetet i Tromsø som samarbeidspartner.

 

Hva kan Seminarium by på?

Seminarium gir folk som ikke er dansere selv en unik mulighet til å oppleve hvordan dansekunstnere arbeider med sin dansekunst  ved å bli tatt med bakenfor det som vanligvis presenteres på scenen i forestillinger. Her står kunstnerne sårbare og tilstede i sine forsøk på å dele hvordan deres dans blir til. Du får som publikum anledning til å oppdage helt nye sider ved både dansen og kunstnerne som bidrar.

Seminarium handler slik sett om å skape et rom for å dele. Et rom hvor det skal være godt å være – sammen underveis. Hvor en kan stille spørsmål til det en ikke forstår i det en ser, og hvor samtalen kan fortsette utenfor scenerommet. Det handler om å snakke sammen med lydhørhet for den andre.

 

Priser: 
Fullpris dag: 200,-
Fullpris helg: 350,-
Student dag: 150,-
Student helg: 260,-