Litteraten - Samtale med forfatter Ole Thorsteinsen

Neste forestilling
Kommer

I forbindelse med oppsettingen av evigaktuelle Frøken Julie ser vi nærmere på klasseskillene i dagens norske samfunn, og inviterer Ole Thorstensen til samtale i Teaterkafeen.

Thorstensen har skrevet En snekkers dagbok, som er en fortelling om arbeidet som tømrer, og handler samtidig om arbeid og identitet, og samfunnets holdninger til manuelt arbeid. Der etnisitet og kjønn er ofte diskuterte kategorier i dag, peker Thorstensen på skillet mellom de manuelle og de akademiske yrkene, og argumenterer for at samfunnets syn på håndverksyrkene skaper nye, mindre synlige klasseskiller. 

 

Boken har blitt godt mottatt av anmelderne med yrkesfaglig og litteraturfaglig bakgrunn. Thorstensen har også markert seg som samfunnsdebattant, da han sparket i gang debatten om De manuelle i Morgenbladet, som skapte stort engasjement og blant annet fikk kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen på banen. Thorstensen samtaler med forfatter Kjersti Kollbotn, som i sin seneste roman, Isbrann (2014), blant annet skrev om ønsket om å komme nærmere noe opprinnelig igjennom manuelt arbeid.

 

 

 

Litteraten er et sammarbeid mellom Norsk forfattersentrum Nord-Norge og Hålogaland Teater