Litteraten: Her er det

Neste forestilling
Kommer
Denne utgaven av Litteraten kommer med innebygd live-hørespill. Dramatiker Tale Næss samtaler med Morten Wintervold om kunsten å skrive dramatikk for øret, og Ferske Scener fremfører hørespillet "Her er det".

Tale Næss er filmviter, forfatter, dramaturg og dramatiker. Hun debuterte i 1992 med romanen Månen har ikke hender på Gyldendal Norsk Forlag. Siden har hun vært innom de fleste sjangre. De siste årene har hun hovedsakelig virket som dramatiker, og arbeider i dag som dramaturg ved Hålogaland Teater, hvor hun har gjort en viktig jobb for å løfte frem ny norsk dramatikk, blant annet som koordinator for ArtLab – et samarbeid mellom HT, RadArt og Dramatikkens hus.

 

Næss selv debuterte som dramatiker på Teater Ibsen i 1999 med en monolog til prosjektet “De ti bud”. Hennes dramatiske tekster er oppført både innenlands og utenlands. I fjor høst ga hun ut tre hørespill i bokform, Haven. Funn. Her er det, på Transit forlag. To av disse er produsert og sendt på NRK Radioteateret P2. Det tredje, Her er det, urfremføres live av Ferske scener på Litteraten.

 

Morten Wintervold er poet og lærer ved Forfatterstudiet i Tromsø. Han har blant annet oversatt dramatikk av Shakespeare og Jonas Hassen Khemiri for HT.

 

Ferske Scener driver prosjektteater med nyskrevne scenetekster som spesialfelt. www.ferskescener.no

Arrangør: Norsk Forfattersentrum i samarbeid med Hålogaland Teater og Ferske scener.
Litteraten er støttet av Tromsø kommune, Fritt ord og  Norsk Forfattersentrums medlemsfond.

 

Medvirkende: 

Kristine Myhre Tunheim, Bernt Bjørn, Kristoffer Vejersted, Mary Sarre, Ådne Solheim og Trond Peter Stamsø Munch.

 

Les mer om Norsk Forfattersentrum her.

 

Gratis inngang