Litteraten: Førsnakk med Arne Lygre

Neste forestilling
Kommer
Møt en av Norges fremste dramatikere før forestillingen med Dager under

Arne Lygres Dager under har premiere 24. september. Dagen derpå møtes dramatiker Lygre og regissør Kristin Bjørn til en samtale med Lisbeth Wærp om teksten og iscenesettelsen. Arrangementet begynner kl. 19:00 og er perfekt oppvarming til forestillingen kl. 20:00

 

Arne Lygre er en av Norges fremste forfattere og dramatikere. Skuespillene hans er oversatt til tolv språk, og settes jevnlig opp på sentrale scener i Europa. I 2013 mottok han den norske Ibsenprisen for sitt skuespill Jeg forsvinner. Lygre er husdramatiker ved Nationaltheateret 2014-16. Han har også skrevet romaner og noveller, og fikk Brageprisen for novellesamlingen Tid inne i 2004, som var hans debut som prosaforfatter.

 

Dager under (2008) er, som alle Lygres skuespill, utgitt i bokform. Stykket hadde verdenspremiere i Odense i Danmark i 2009 og ble nominert til Reumert-prisen (den danske Hedda-prisen), og har vært vist i Frankrike, Tyskland og på Trøndelag Teater.

 

Kristin Bjørn er daglig leder i Ferske Scener. Hun arbeider som dramaturg og verkstedleder for utvikling av nye scenetekster. Hun er også frilans dramaturg for Dramatikkens Hus. De siste årene har hun hatt regi på Rulletekst av Rebekka Brox Liabø (Ferske Scener 2011), Glassmenasjeriet av Tennessee Williams (Hålogaland Teater 2012), og Rekviem for ein gris av Kristin Auestad Danielsen (Ferske Scener 2013). 

 

Lisbeth Pettersen Wærp er professor i nordisk litteraturvitenskap ved Det humanistiske fakultet, Universitetet i Tromsø.Hun er Ibsen-kjenner og en av forfatterne bak boken Å lese drama, som presenterer innfallsvinkler for å forstå drama som litterær sjanger.

 

Ps.

Dette arrangementet har gratis inngang. Hvis du ønsker å gå på forestillingen Dager under klokken 20:00 kan billett kjøpes her.

 

 

   

Arrangør: Norsk Forfattersentrum i samarbeid med Hålogaland Teater.