Janáčeks “Intime brev” - Følelsesladde brevvekslinger

Velkommen til en kveld med både musikk og matservering - skuespiller Kristian Fr. Figenschow jr. og strykekvartetten fra NOSO lover en opplevelse utenom det vanlige!

Høstens stemningsfulle kammerkonsert vies til ordene og musikken, i komponisten Leoš Janáčeks følelsesladde kvartettverk "Intime brev". 

 

Samme året som han døde, i 1928, skrev Leoš Janáček skrev sin strykekvartett nr. 2, som fikk tilnavnet "Intime brev". Selv fikk han aldri oppleve at verket ble framført. Janáček giftet seg tidlig med sin kone som ikke var fylt mer enn 16 år da bryllupet sto. Gjennom 18 år hadde han en muse, den unge Kamila Stösslová, som var 38 år yngre enn ham selv, og som han var svært begeistret for. Dette til tross for at de begge var gift på hver sin kant. Forholdet mellom dem var rent platonisk, men relasjonen ble en belastning for Janáčeks ekteskap. Gjennom årenes løp ble det over 700 brevvekslinger mellom de to, og denne strykekvartetten er enormt følelsesladd, med alt fra det romantiske til modernistiske, ispedd dissonanser, håp, fortvilelse, naivitet og kjærlighet. Verket fremføres av skuespilleren Kristian Fr. Figenschow jr. sammen med våre strykere.

 

 

Produksjonen er et samarbeid mellom Hålogaland Teater og Nordnorsk Opera og Symfoniorkester. Enkel servering inngår i billettprisen.

 

KJØP BILLETT HER

 

Med:

Strykekvartett fra NOSO

 

Skuespiller:

Kristian Fr. Figenschow jr.

 

Program:

Leoš Janáček (1854-1928),

Strykekvartett nr. 2, “Intime brev”

1 - Andante

2 - Adagio

3 - Moderato

4 - Allegro