Haugen Produksjoner: Søstre

Neste forestilling
Kommer
Spesielt for Tromsø taes Søstre (2003 ) opp igjen. Søstre var Haugen Produksjoners første forestilling. Den var også første del i fortellingen om søsterskap og nære relasjoner, og utgangspunktet for forestillingen Søstre 11 år etter (2014).

NB! Lørdag 25 april er det en unik sjanse til å se begge disse forestillingene etter hverandre.             Søstre fra 2003 kl 16.30 og Søstre 11 år etter kl 18.30. En feiring av både livet og døden. 

 

Søstre er en danseforestilling om søsterskap og nære familierelasjoner, skildret i lys av barndom og oppvekst. Med humor og varme danser og forteller søstrene Anne Katrine og Liv Hanne om samhørigheten, rivaliseringen og kjærligheten som u-unngåelig og bokstavelig talt fletter de to sammen. Forestillingen begynner  med en videodokumentar av moren og hennes syv søstre, der også de reflekterer over sitt søsterskap. Kaffekannen sirkulerer og ostekaken inntas mens de ler, småskjenner og kommenterer på hverandre i felles minner rundt oppveksten. Disse nære og intime portretter setter et anslag som de to søstrene tar videre på scenen. Dansen utspinner seg i forskjellige faser og situasjoner, fra det klaustrofobiske og tette, til frigjørelsen og opplevelsen av individualitet med styrking av bånd og samhørighet. Den til tider illustrerende og andre ganger abstrakte dansen og de dokumentære videofilmene utfyller hverandre, og gir forestillingen kompleksitet og dybde.

 

Se bilder fra forestillingen her

 

Pakkepris: Kjøp billett til både Søstre og Søstre 11 år etter for kun 260,-Pakkepris fås kun ved kjøp av billetter hos Aurora kino Fokus.

 

Ide, utføring og koreografi: Anne Katrine og Liv Hanne Haugen

Musikk komposisjon: Roger Ludvigsen

Live musikk: Øystein Blix
Video: Knut Skoglund i samarbeid med søstrene
Lys og tekniske tilrettelegging: Nicolas Horne
Dramaturgi: Marit Solbu
Produksjon: Haugen Produksjoner
Lengde: 60 min 

Søstre hadde ur-premiere 24 juni 2003 på Festspillene i Harstad. Den ble oppkjøpt av Troms, Finnmark, Vest-Agder, Sør-Trøndelag, Oppland, Møre og Romsdalen i forbindelse med Den Kulturelle Skolesekken, og av Riksteatret for en landsdekkende turné.Totalt ble Søstre spilt 180 ganger for 25.000 publikummere. 

Støttet av; Norsk Kulturråd- fri scenekunst, Fond for Lyd og Bilde, Fond for Utøvende Kunstnere, Tromsø Kommune, Finnmark Fylkeskommune, Norsk Kultrråd –koreografiutviklingstøtte, Nordnorsk Kulturråd, ABM utvikkling -  Den Kulturelle Skolesekken

Anmeldelser

Anmeldelse Finnmarken

"Strålende om søsterskapet."

Anmeldelse Vårt Land

"Glitrende søstre."

Anmeldelse Dagbladet

"Søstre med varm sjarm."

Anmeldelse Harstad Tidende

"Virkningsfullt og jordnært."

Anmeldelse Nordlys

"Humor, masser av lun humor og glimt i øyet om søskenforhold […] Her er bøttevis av selvironi og evne til å le av seg selv."

Anmeldelse Finnmark Dagblad

"Søstrene Haugen leverte tirsdag kveld en imponerende oppsetting. På gulvet ligger smågodt, som også hadde en rolle i framføringen. Urframføringen av stykket «Søstre», laget av Anne Katrine Haugen og Liv Hanne Haugen fra Hammerfest, fikk stående applaus fra et nesten fullsatt Harstad Kulturhus tirsdag."

Bakgrunnsstoff

Søstre i livets dans

Les om søstrene Haugen i magasinet Familien.