Hålogaland Teater t(h)riller på turné

Høsten 2015 vil det gå kaldt nedover ryggen hos publikum i Troms og Finnmark samt i Tromsø.

I høst kan vi i samarbeid med Nordland Teater by på en intens og kritikerrost forstilling som skal på turné i Troms og Finnmark før den også skal spilles i Tromsø. Forbered deg på Døden og piken!

Vi er i et ikke navngitt latinamerikansk land. Etter mange år med diktatur, vold og terror skal innbyggerne nå leve sammen i tilsynelatende fordragelighet. Under diktaturet ble Paulina tatt til fange. Hun ble voldtatt og torturert av fangevokterne sine, anført av en sadistisk lege som aldri viste sitt ansikt.

Mange år etter dette, er Paulina og ektemannen hennes, Gerardo, på vei hjem, men bilen punkterer. De får hjelp av en fremmed, og Paulina kjenner igjen stemmen, lukten og oppførselen hans, og gjenkjenner ham som sin voldtektsmann og torturist. Paulina tar ham til fange for å tvinge frem en tilståelse. Gerardo er derimot ikke overbevist mannens skyld. Dermed oppstår usikkerheten om hvorvidt Paulina er paranoid, eller om denne mannen er skyldig.

Sentralt er spørsmålet om hvordan overgripere og ofre skal klare å leve sammen etter at diktaturet har falt og demokratiet er gjenopprettet. Teksten ble skrevet i 1990, og hadde urpremiere i 1991. Stykket er også filmatisert av Roman Polanski, med Sigourney Weaver og Ben Kingsley i hovedrollene.

Varighet ca. 1 og 40 minutter (uten pause)

På scenen
Produksjon
Av Ariel Dorfman
Oversettelse Kjell Risvik
Scenografi Terje Skonseng Naudeer
Lysdesign Nils C. Hansen

Anmeldelser

"Fabelaktig av Nordland Teater. Fantastisk opplevelse." -Bladet Vesterålen

http://www.blv.no/Fabelaktig_av_Nordland_Teater-5-9-3995.html

"Intens og gripande teateroppleving." -Klassekampen

http://amund.info/2015/01/doden-og-piken/

"Nervepirrende." -Rana Blad

http://www.ranablad.no/Nervepirrende_leting_etter_sannheten-5-42-14951…

Bildegalleri