ArtLab #20: en sjø-fiction

Neste forestilling
Kommer
—Når verden er på vei mot undergangen og det føles umulig å si ifra, er det da en grei løsning å bare stikke av? Velkommen til lecture performancen "en sjø-fiction"

ArtLab # 20 - en sjø-fiction, arrangeres i samarbeid med Ferske scener. Ferske Sceners Laborant er Håkon Mathias Vassvik skuespiller og regissør. 


I en uke i vår i år jobbet Håkon Mathias Vassvik og hans team en uke med utgangspunkt i profeten Jonas i Bibelen. Underveis i arbeidet med laben har spurt seg: Når verden er på vei mot undergangen og det føles umulig å si ifra, er det da en grei løsning å bare stikke av? Det gjør Jonas. Men der inne i hvalfiskens buk, kjennes det ikke helt rett.


Vassvik fører dette motivet inn i vår egen tid. Han spør: Hva skjer når vi skjønner at vi må ut av denne samfunnsmoloken, som nå ser ut til å svømme oss i avgrunnen med sin jakt på effektivitet, komfort og profitt?
Hva skal man si? Hvem skal man si det til? og hvordan?

Med seg i arbeidet har Vassvik hatt tekster av Maria Tryti Vennerød. Med seg i arbeidet har han hatt skuespiller Karl Flyman.

 

Som en oppfølger av laben inviteres publikum til en lecture performance Vassvik har kalt den en "sjø-fiction". 

 

Velkommen!

 

ArtLab #20 på Facebook:

https://www.facebook.com/events/1614738265442153/



 

Bakgrunnsstoff

Håkon Mathias Vassvik

Håkon Mathias Vassvik er laborant for ArtLab 20 # en sjø-fiction. Vassvik er skuespiller og regissør. Han har vært fast medlem av Ferske Scener siden 2012. Han har vært medlem av Verk Produksjoner siden 2006 og har mottatt to Heddapriser for Årets forestilling med Verk, i 2011 og 2013. Regissør og skuespiller i V/H/H, et teaterband han har sammen med Bjørn Erik Haugen og Johan Harstad. Vassvik er utdannet ved Akademi for Scenekunst i Fredrikstad.