ArtLab #19: AVATAR / THE WEIGHT OF THE EARTH

Neste forestilling
Kommer
Opplev en heddanominert scenograf i sving når vi i denne utgaven av ArtLab skal få skulpturer til å sveve.

Lawrence Malstaf er en scenograf og installasjonskunstner bosatt i Tromsø med både nasjonal og internasjonal suksess. I denne utgaven av ArtLab får vi se nærmere på en ide Lawrence utviklet til forestillingen Trollmannen fra Oz.

 

Lawrence Malstaf sier:

 

Avatar er basert på en idé jeg utviklet til scenografien til Trollmannen fra OZ. Men, den kom ikke lengre en tegnebrettet på grunn av begrensninger i vår firedimensjonale tidsrom.

 

Heldigvis fins det ArtLab.

 

Utgangspunktet var å lage en 3D-scan av en skuespiller, forstørre den, og modellere en oppblåsbar skulptur. Ved å bruke varm luft og veldig lette materialer kan skulpturen forhåpentligvis levitere å sveve over skuespilleren som en avatar eller et alter ego. En sårbar kjempe som puster, vokser og minsker. Et forsøk på å finne poesien i termodynamikk og tyngdekraft med publikums pust som energikilde. 

 

Avatara  er i indisk mytologi  «å stige ned», det vil si når guden stiger ned til jorden og inntar en kroppslig form som dyr eller menneske, alltid i en redusert, eller skjult form, for å redde verden fra en tilstand av kaos eller ødeleggelse. En avatar er også et alter ego du velger å spille med i ulike dataspill, ofte med overmenneskelige muligheter. 

 

 

 

Bildet er fjernet.

ArtLab #19 på Facebook