Vårscenefest: Still in Silence

Vi opplever en stillhet rundt den økende bruken av kunstgjødsel, sprøytemidler, genmodifisering av mat og patentering på liv. Still in Silence er en hyllest til dem som våger å bryte stillheten

På tross av alvorlig tematikk er Still in Silence en poetisk og visuell forestilling som leker med teaterets historie og virkemidler. Med på scenen er et rockeband på 4 tiåringer som spiller kjente opprørssanger fra Clash til Bob Marley.

 

Med utgangspunkt i biolog Baard Johannesens varslingshistorie om korrupsjon på ledernivå i FAO, undersøker forestillingen seg rundt global matproduksjon og den økologiske og demokratiske krisen som det kjemiske landbruket fører med seg. En vev av historier som spenner fra biedød og diskusjoner om politikkens kamp i kunsten, til øynenvitne skildringer fra den store folkelige motstandskampen mot Monsanto i Argentina.

 

Forestillingen ble en stor publikummsuksess på Black Box Teater i januar i år.

 

«Still in Silence har tatt det politiske teater til et nytt nivå med en sjokkerende, åpnende, dialektisk og utforskende forestilling som griper inn i det virkelige livet”.
Hilde Susan Jægtnes, scenekunst.no.

 

Les mer om Still in Silence her
Se video fra Still in Silence her
Vinner av Dramatikerforbundets scenekunststipend

 

På scenen: William Granum Dillner, Henning Farner, Oskar Myhre Hvidsten, Nina Ossavy, Jon Platou Selvig, Aksel Sletsjøe Rosén, Christian Weidmann, Brage Jonsen Wiggen. Video: Sabina Jacobsen. Video fra Argentina: Vicente Cerdan. Lyd: Jon Platou Selvig. Lys: Laurent Ravot. Musikk: Jon Platou Selvig, DMR-band samt ”Fuera Monsanto” av Perro Verde. Rom: Nina Ossavy, Christian Weidmann, Sara Serrano. Regi, konsept, manus: Ossavy & Kolbenstvedt samt Henning Farner og Christian Weidmann. Sparringspartner: Sara Serrano. Research og etterforskning: Ossavy & Kolbenstvedt samt Nigel Krishna Iyer & Veronica Morino fra Septiagroup. Støttet av Norsk Kulturfond og Fritt Ord. Co-produsert av Black Box Teater.

 

Foto: Marius Kolbenstvedt

 

Les mer om Vårscenefest her

Still in Silence Facebook