Staten bestemmer kjønnet mitt

Visste du at personer som ønsker å skifte kjønn ikke blir anerkjent lovmessig med mindre de lar seg ugjenkallelig sterilisere?

Transpersoner i Norge er tvunget til å ta umulige valg; skal de juridisk få skifte kjønn og dermed få nytt personnummer, må de gjennomgå psykiatriske tester, hormonbehandling og kirurgiske inngrep inkludert ugjenkallelig sterilisering før de får lov til å endre juridisk kjønn.

 

Gjør de ikke det, må de leve med kjønnet de ble tildelt ved fødselen selv om det strider mot deres identitet og utseende.

 

Med denne problematikken som bakteppe har Amnesty International Region Nord og LLH Troms gleden av å invitere til debattmøte i forbindelse med Arctic Pride som på går denne uken.

 

En ny lov er under utredning i Norge. Hvordan vil den loven bli og hva innebærer det for transpersoner i Norge? Til møtet har vi invitert Mikke Hurri som har gjennomgått den kontroversielle behandlingen for å skifte kjønn og har tanker om hva det innebar. John Jeanette Solstad Remø klagde behandlingen inn for Likestillings- og diskrimineringsombudet og fikk medhold. De vil dele sine erfaringer og tanker om det å være transperson i Norge i dag.

 

I panelet deltar John Jeanette Solstad Remø (Menneskerettighetsalliansen), Patricia Kaatee (rådgiver i Amnesty International), Bård Nylund (leder i LLH) og Mikke Hurri. Ordstyrer er informasjonsrådgiver på Hålogaland Teater Stein Sebastian Fredriksen.

Det blir kunstneriske innslag og arrangementet er åpent og gratis for alle.

Bakgrunnsstoff

Staten bestemmer kjønnet mitt i media

Vil farge Tromsø i regnbuefarger.