Litteraten: Inga Sætre møter Jens. K. Styve

Neste forestilling
Kommer
Norsk Forfattersentrum inviterer til Litteraten i Teaterkafeen, hvor Inga Sætre og Jens K. Styve møtes i samtale.

Inga Sætre (f. 1978) kommer fra Gudbrandsdalen og er bosatt i Oslo. Hun slo igjennom med sine seriestriper om Møkkajentene, som ble publisert hver uke i Morgenbladet og Aftenposten på midten av 2000-tallet, og fulgte opp med tegneserieromanen Fallteknikk i 2011.

 

Den røffe, lurvete stilen fra Møkkajentene er også karakteristisk for Fallteknikk, som sikret Inga Sætre Brageprisen og Kulturdepartementets pris for beste tegneserie i 2011. Fallteknikk ble også nominert til Nordisk Råds barnebokpris i 2013. Her møter vi Rakel, som går siste året på videregående, spiller i band og er kritisk til det aller meste. Fortellingens vendepunkt kommer med en uønsket graviditet og skildrer hvordan det oppleves når du ikke er en ”berte”. Med sine gjenkjennelige tenåringsskildringer fra nittitallet henvender boken seg  samtidig til tegneserieskaperens egen generasjon, og dagens unge jenter.

 

Sætre har også illustrert bildeboka Unbrakomonsteret—Ikea om natten, og høytlesingsboka Vida Vagabond blir haimat. Hun har dessuten laget illustrasjonene til Mina og løven, et bokprosjekt som skal lære barn om det norske demokratiet på en lettfattelig måte.

 

Jens K. Styve (f. 1972) kommer fra Hjelmås i Nordhordaland og er bosatt i Tromsø. Han jobber i Tromsø som forfatter av bøker, tegneserier, film- og fjernsynsmanus. Styve har gitt ut romanene Eg, Ove Kvamme (2007) og Friedland (2012) på Samlaget. Han var med å starte tegneserieforlaget Jippi i 1997. Han står bak en rekke tegneserier, mest kjent er seriene om Finn W. Bjølseth, samlet i boken Du er ein luring, Finn Bjølseth (Jippi Forlag, 2002). Styve har også jobbet som illustratør og grafisk formgiver i en årrekke og illustrert både magasiner og bøker.

 

Arr.: Norsk Forfattersentrum i samarbeid med Troms fylkesbibliotek og HT.

 

 

Fotokreditt: Vidar Husby/Inga Sætre, Nicolas Tourrenc/Jens K. Styve