ArtLab #15 Hekselab på Luciadagen

Bli med på "jobb" til forfatteren June Sommer Strask og opplev hvordan June, med flere, arbeider med historien om Anna Rhodius, legefruen som ble heksejeger.

Midt på 1600-tallet kommer Anna Rhodius og hennes mann, legen og astrologen Ambrosius Rhodius til Vardø. Anna hadde skjelt ut øvrigheten i Christiania, fordi hun mente de var korrupte. Hennes mann forsvarte og støttet henne. Øvrigheten betegnet Anna som gal og kranglesyk, og de ble forvist til Vardø.

Der kjemper amtmannen og fogden en forgjeves kamp mot trolldommen, som florerer. De ber det beleste ekteparet, som eier Norges største boksamling om hjelp. Anna jobber hardt, og i løpet av ett år er 30 kvinner dømt og brent. Heksebarna, som Anna har ansvaret for må blant annet spytte på sine mødre for å bevise at de er hekser.

 

June Sommer Strask er forfatter og biblioteksjef. Hun har skrevet bøker både for barn, ungdom og voksne. Hun bor i Kvalsund. På ArtLab# 15 vil hun jobbe med historien om Anna Rhodius, legefruen som ble heksejeger. Hun skriver i disse dager på det som skal bli en serie med barnebøker basert på den tradisjonelle eventyrheksa.

 

Bildet er fjernet.

Foto: Sissel Aasnes Borch

 

Program:

  1. Innledning om heksejegeren Anna Rhodius ved June Sommer Strask.
  2. Lesning av blodfersk scenetekst ved Pernille Dahl Johnsen,.skrevet av June Sommer Strask.
  3. Samtale om temaet. 

 

Besøk gjerne ArtLab #15 på Facebook:

https://www.facebook.com/events/672750402838384/?ref=ts&fref=ts

 

 

 

ArtLaben er et samarbeid med RadArt og Dramatikkens Hus, og inngår som en del av Radvent.

 

 

Gratis inngang.