ArtLab #13 Voldens estetikk - på film og scene

Neste forestilling
Kommer

Vold ser du på film og scener over hele verden. Nå kan du får et dypdykk i slag, spark og annen vold – på Hålogaland Teater.

 

I fem dager skal skuespillere og stuntutøvere boltre seg i voldens estetikk og til slutt ha en gnistrende oppvisning fra gladvoldens à la carte. Det skjer hos naboen til teatret, i fabrikklokalene til Tromsø Stålindustri.

 

Det er kampkoreograf Kristoffer Jørgensen som leder ArtLaben gjennom fem dager, og som altså ender opp med en visning i de gamle fabrikklokalene. Her vil vi se eksempler på koreografert kamp slik den brukes på film og teater.

 

Innen underholdning er iscenesatt vold større enn dans, og mange steder er det ikke noe klart skille mellom dans og kampkunst. På film og scene er vi vant til å se kampscener med skurker og helter, svake og sterke . Gjennom ArtLab’en skal deltakerne se hvor fiksjonen stopper og hvor virkeligheten og ettertanken begynner.

 

På scenen møter vi Trond Peter Stamsø Munch, Iiro Heikkila, Jan Ollén, Sigri de Vries, Johannes Eilertsen, Ola S. Karlsen. Regi/koreografi er ved Kristoffer Jørgensen.


Følg med på Facebookeventen for oppdateringer i prosessen mot forestilling.

https://www.facebook.com/events/511606522317854/ 

 

Bildet er fjernet.

Bakgrunnsstoff

Om Kristoffer Jørgensen

Her er Kristoffer Jørgensen - laborant for denne happeningen.

 

Kristoffer Jørgensen er født og oppvokst i Tromsø. Han har spesialisert seg på kampkoreografi for teater og film, og er en av ganske få profesjonelle innen dette feltet i Norden. Han har hatt store koreografioppdrag i inn- og utland, bl.a for Det Kongelige Teater (Danmark) og Stiklestadspelet. På HT har han laget kampscener til hele 10 ulike forestillinger, den første i 1997, den siste "Kong Lear" i år. Han jobber ofte med film også, og har ledet stuntteam på mer enn 60 film- og TV-produksjoner.