Vilde

Spilleperiode
21. nov to 22. nov
Neste forestilling
Kommer
Vilde er en monolog der en kvinnes ønsker om å dele sine minner blir til en intens time der en verden av drømmer, håp og mørke kommer til overflaten.

Vilde forteller om sitt nære, men skakkjørte forhold til broren og hvordan hun vil finne tilbake til ham nå som de begge er voksne. I rollen som Vilde finner vi skuespiller Line Verndal, kjent fra Himmelblå og Limbo. Teksten er skrevet av Hålogaland Teaters egen dramaturg Tale Næss og er et gjestespill fra Noor Produksjoner.

 

Stykket Vilde hadde premiere på øykommunen Vega i 2010. Der hadde de tre forestillinger og spilte for fulle hus. Prosjektet ble satt i gang etter NRKs prisberømte og rekordsettende serie Himmelblå som i hovedsak ble spilt inn i Nordland. Da gikk skuespiller Line Verndal sammen med nåværende dramaturg for Hålogaland Teater, Tale Næss, og regissør Terje Skonseng Naudeer og skapte en forestilling helt ulik serien Himmelblå som Verndal og Naudeer nylig hadde avsluttet.

 

Stykket spilte deretter på den internasjonale Non stop festivalen i Moss i 2010, som ble fulgt av en norgesturné i 2010 og 2011. Deretter har stykket blitt plukket opp av Women Playwrights International Conference i 2012 hvor den ble fremført på engelsk av Stine Fevik. Nyligs ble den i oktober 2013 valgt å åpne den internasjonale teaterfestivalen i Firenze Inter City Festival. Der ble den fremført på italiensk av Silvia Guidi.

 

"Terje Skonseng Naudeer har gjort noen meget modige regivalg, som gjør at Vilde både provoserer og vekker empati i sin ynkelighet.» - Rana Blad

 

"Det er ubehagelig på den riktige måten" - Dagbladet

Skuespiller
Av
Tale Næss