Litteraten: Tor Eystein Øverås

Neste forestilling
Kommer
Hva gjør et landskap med en forfatter? Og hva gjør forfatteren med landskapet? Tor Eystein Øverås snakker seg inn i forfatterhodet sammen med Tale Næss. Günther Grass' Blikktrommen går i bane rundt samtalen.

Tor Eystein Øverås er en bejublet essayist og litteraturkritiker og ble blant annet kåret til årets kritiker av Litteraturkritikerlaget i 2009. Hans seneste essaysamling I dette landskap, som kom i 2012, har fått strålende kritikker over hele fjøla. Store deler av boka er viet til landskapsbetraktninger, både rundt andre forfatteres landskapsbakgrunn og rundt hans egen i Nord-Norge. Hva gjør landskapet med forfatteren? Og hva gjør forfatteren med landskapet?


Landskap i litteraturen, landskap som en del av selvoppfattelsen, landskap som et premiss for å forstå en litterær karakter; dette er noen av tingene Øverås vil snakke om på Hålogaland Teater i Tromsø lørdag 26. januar. Samtalen er lagt i etterkant av Hålogaland Teaters oppsetning av Blikktrommen, basert på nobelprisvinner Günther Grass’ ikoniske roman fra 1959, og vil dreie inn mot hvordan Grass bruker landskap i romanen og hvordan dette er gjengitt i dramatiseringa på HT. Samtalen ledes av Tale Næss.


Arr: Norsk Forfattersentrum i samarbeid med Hålogaland Teater
Inngang: Gratis