Som en del av minifestivalen Stemmer 2013 # Russland 7.-9.mars presenteres gjestespillet HAPPY BIRTHDAY PUTIN av kunstnerduoen Rebekka Nystabakk og Huy Le Vo. Forestillingen tar utgangspunkt i den russiske journalist og menneske-rettighetsforkjemper Anna Politkovskaja som ble drept 7.oktober 2006, på Vladimir Putins fødselsdag.

Politkovskaja var en av de fremste kritikerne av ledelsen i Kreml. Spesielt ble hun kjent gjennom sin dekning av konflikten i Tsjetsjenia. Med forestillingsprosjektet betraktes hendelsen fra trygg norsk avstand, og stiller spørsmålet om vi kan si noe om andre uten å si noe om oss selv?

 

Forestillingen hadde premiere på Dramatikkens Hus våren 2011.

 

REBEKKA/HUY består av skuespillerne Rebekka Nystabakk og Huy Le Vo, begge utdannet ved Akademi for Scenekunst i Fredrikstad i 2007. Rebekka jobber for tiden på Hålogaland Teater og har vært å se i Blikktrommen og videre som Pippi i Pippi Langstrømpe. Huy vil mange kjenne igjen fra hovedrollen i suksessen Alexander den store.

 

Prosjektet er støttet av Norsk Kulturråd, Spenn.no, Fritt Ord, Fond for Lyd og Bilde, Fond for Utøvende Kunstnere og Fond for Frilansere.

På scenen
Skuespiller
Produksjon
Scenografi Lisa Hjalmarson
Lysdesign Norunn Standal
Av REBEKKA/HUY
Musikk Solmund Nystabakk, Lars Myrvoll
Tekst Rebekka Nystabakk, Huy Le Vo og Geir Magne Pedersen
Kunstnerisk konsulent Birgitte Strid

Anmeldelser

Anmeldelse Norsk Shakespeare- og teatertidsskrift

Happy Birthday Putin hadde urpremiere våren 2011, og anmelder Julie Rongved Amundsen i Norsk Shakespeare- og teatertidsskrift mener dette er svært godt teater.

Last ned vedlegget for å lese anmeldelsen.