HAPPY BIRTHDAY PUTIN

Spilleperiode
8. mar to 9. mar
Neste forestilling
Kommer
Som en del av minifestivalen Stemmer 2013 # Russland 7.-9.mars presenteres gjestespillet HAPPY BIRTHDAY PUTIN av kunstnerduoen Rebekka Nystabakk og Huy Le Vo. Forestillingen tar utgangspunkt i den russiske journalist og menneske-rettighetsforkjemper Anna Politkovskaja som ble drept 7.oktober 2006, på Vladimir Putins fødselsdag.

Politkovskaja var en av de fremste kritikerne av ledelsen i Kreml. Spesielt ble hun kjent gjennom sin dekning av konflikten i Tsjetsjenia. Med forestillingsprosjektet betraktes hendelsen fra trygg norsk avstand, og stiller spørsmålet om vi kan si noe om andre uten å si noe om oss selv?

 

Forestillingen hadde premiere på Dramatikkens Hus våren 2011.

 

REBEKKA/HUY består av skuespillerne Rebekka Nystabakk og Huy Le Vo, begge utdannet ved Akademi for Scenekunst i Fredrikstad i 2007. Rebekka jobber for tiden på Hålogaland Teater og har vært å se i Blikktrommen og videre som Pippi i Pippi Langstrømpe. Huy vil mange kjenne igjen fra hovedrollen i suksessen Alexander den store.

 

Prosjektet er støttet av Norsk Kulturråd, Spenn.no, Fritt Ord, Fond for Lyd og Bilde, Fond for Utøvende Kunstnere og Fond for Frilansere.

Anmeldelser

Anmeldelse Norsk Shakespeare- og teatertidsskrift

Happy Birthday Putin hadde urpremiere våren 2011, og anmelder Julie Rongved Amundsen i Norsk Shakespeare- og teatertidsskrift mener dette er svært godt teater.

Last ned vedlegget for å lese anmeldelsen.

Skuespiller
Scenografi
Lisa Hjalmarson
Lysdesign
Norunn Standal
Av
REBEKKA/HUY
Musikk
Solmund Nystabakk, Lars Myrvoll
Tekst
Rebekka Nystabakk, Huy Le Vo og Geir Magne Pedersen
Kunstnerisk konsulent
Birgitte Strid