Dans, musikk og magiske fortellinger

Neste forestilling
Kommer
To dansere, en musiker og fortellinger om folketro og det overnaturlige er rammen for den tredje ArtLab på Hålogaland Teater.

Det handler om fortellinger om de tingene vi aner, men ikke helt klarer å sette fingeren på. Det er beretningene om det overnaturlige, det utenomjordiske og om folketroen, og de blir formidlet gjennom danserne Simone Grøtte Pedersen og Johanne Eltoft til musikken av Herman Rundberg.

 

De siste to ukene har de tre kunstnerne jobbet med lydopptakene som folkeminnesamler og forfatter Richard Berg samlet i perioden 1950 til 1990 i Nord-Norge. Det er fortellingene om fenomener og opplevelser som er vanskelige å forklare sett med vitenskapsmannes øyne, men som ikke desto mindre et ekte nok for de som har erfart dem.

 

Beretningene blir gjenskapt i dansen og musikken. Fortellertradisjonen i Nord-Norge er kjernen, og musikken og dansen forsterker budskapet slik at de skaper samspill med de gamle historiene. Dette er årets tredje ArtLab, hvor kunstnere går sammen om å lage en visning. De begynner med blanke ark og prøvetiden er kort.

 

Simone Grøtte Pedersen er dansekunstner fra Lakselv og Johanne Eltoft er dansekunstner fra Tromsø.  Begge var ferdig utdannet våren 2007; Simone ved Den Norske Balletthøgskole og Johanne ved Kunsthøgskolen i Oslo. Siden har de først og fremst utøvet sitt yrke som skapende og utøvende dansekunstnere i Nord-Norge. Herman Rundberg er musiker fra Kåfjord. Han gjør for tiden kjempesuksess sammen sine brødre i bandet Violet Road.

 

Visningen er på Prøvesalen på Hålogaland Teater fredag 3. mai klokken 18:30. Arrangementet er gratis og det er prinsippet om førstemann til mølla som gjelder.

 

 

ArtLab#3 er et samarbeid med Dramatikkens Hus og er en del av scenekunstfestivalen Vårscenefest, se:  www.radart.no