Carte Blanche: Not here/Not ever

Fra sin multikulturelle smeltedigel av inspirasjonskilder skaper den tibe-tansk-kinesiske koreografen Sang Jijia en helaften med Carte Blanche.

Sang Jijia har laget et forrykende, komplekst og vakkert stykke for 10 dansere. Med intens energi drives koreografien fremover og er både vakker og følsom. I de forskjellige scenene øyner vi små historier som får oss til å undres og noen ganger trekke på smilebåndet!

 

Som liten gutt i Gansu-provinsen var planen hans å bli munk, men da han som 13-åring ble plukket ut til å studere folkedans ved Minzu University i Kina, endret alt seg. Jijia utmerket seg i studiene av over 20 ulike minoriteters dansetradisjoner, samtidig som han oppdaget moderne dans og friheten som fulgte med.

På siste halvdel av 90-tallet mottok han en rekke priser – også i Paris og New York – og siden da har han bodd og jobbet i en rekke land, selv om Kina er hans base. Fra 2002 studerte Jijia med William Forsythe som mentor, gjennom det prestisjefylte programmet Rolex Mentor and Protégé Arts Initiative, noe som resulterte i et fire år langt samarbeid med The Forsythe Company.

 

Som danser og koreograf er Sang Jijia opptatt av sine tibetanske røtter, men henter samti­dig inspirasjon fra hele verden. Hans arbeid kjennetegnes av visuell kunst, arkitektur og multimedia som han har beveget inn i en østlig estetikk. Sang Jijia videreutvikler dette uttrykket inn i nordiske rammer gjennom sitt samarbeid med Carte Blanche.

 

Carte Blanche – Norges nasjonale kompani for samtidsdans – får internasjonal oppmerksom­het for sine nyskapende produksjoner og er stadig på turné. Her hjemme har de også et stort og begeistret publikum som nå kan se frem til nok en grensesprengende forestilling.

 

«Grå eksplosjon: Danserne skaper mange unike øyeblikk, og de store, tidvis desperate og eksplisitte bevegelsene utgjør en svært vakker forestilling.» Bergens Tidende


Koreografi, scenografi Sang Jijia
Komponist
Dickson Dee (CASH)
Kostyme
Indrani Balgobin
Lysdesign
Ađalsteinn «Alli» Stefánsson
Videodesign
Adrian Yeung

Foto Yaniv Cohen

Varighet 70 minutter. Ingen pause

Urpremiere 3. juni 2013 i Grieghallen, Bergen

En samproduksjon mellom L’Onde Théâtre et Centre D’Art Vélizy-Villacoublay og Festspillene i Bergen. Ferdigstilt i L’Onde Théâtre et Centre D’Art Vélizy Villacoublay 30. mail 2013

 

www.carteblanche.no