På en øde øy i havet står et lite bakeri, I bakeriets varme indre bor tre bakerinner, Tre mestre i kunsten å bake brød og kake, Det eneste de venter på rett nå, Er de som skal få kjøpe og få smake.

Lille HTs kunstneriske leder Katrine Strøm har skapt teater til å spise opp. Inspirert av baker Jul Nilsens på hjemstedet Andenes, som har eksistert i snart 100 år, har Katrine sammen med tre dansere skapt en forestilling med ekte Katma touch – forførende, gåtefull, spennende, vakker - åpen for barnas deltagelse og på deres egne premisser.

 

– Jeg ønsker å gi ungene som ser på noe å sette tennene i. Et ungt publikum skal ikke bare underholdes men også utfordres, sier scenekunstneren som i 2010 vant Gullsekken for forestillingen Usynlige som ble spilt på biblioteket i Tromsø.

 

Bakeriet er en forestilling om det ødelagte, det som ikke bestandig virker inni oss.

Forestillingen anbefales fra 6 år.

 

Bakeriet er Katrine Strøms fjerde produksjon ved Figurteatret i Nordland. Tidligere Katmaproduksjoner på Figurteatret er Exit Alice (2003), Sukker Sirkus (2004) og Vidunderkammer (2007).

 

Forestillingen er støttet av: Norsk kulturråd, spenn.no, Fond for lyd og bilde og Nordland fylkeskommune

På scenen
Produksjon
Kostyme Ingunn Sønsteby
Scenografi Ingunn Sønsteby
Lysdesign Thomas Bendiksen
Lyddesign Aexander R. Hansen
Av Katrine M. E. Strøm
Koreografi Maria Henriette Nygård, Ane Evjen Gjøvåg, Åse Marie Rannestad
Komponist Håvard Lund

Anmeldelser

En eksplosjon av ynde, eleganse, skjønnhet og undring

Bakeriet høstet stor applaus på årets Vinterlysfestival på Nordland Teater, og ble belønnet med terningkast seks i Rana Blad.

http://www.ranablad.no/kultur/article6462460.ece

Bildegalleri