Velkommen til en pause i adventstida og opplev øyeblikk av levd liv.

Rulleramp og skrivegruppa De beste ved Bymisjonen i Tromsø forteller historier som pirker i fordommer og utfordrer en tankegang som deler verden inn i oss og demDe beste tror at ved å fortelle historiene om egne liv kan vi være med på å gjøre skammen og ensomheten mindre både for oss og dem.

 

Gratis inngang

ArtLab#7 vises også på Rådstua 11. desember kl. 11.00

 

Prosjektleder og konsept: Rulleramp ved Rebekka Brox Liabø.

Dramaturgi og regi: Kristin Bjørn fra Ferske scener.

På scenen: Bernt Bjørn, Ellen Zahl Jonassen, Liv Hanne Haugen, Trond Peter Stamsø Munch

Tekstforfattere: Skrivegruppa De beste ved Anette Eilertsen, Jens Breck, Kine Solheim, Kristoffer Krohn, Morten Lund, Sandra Holst og Ronny Soleng.

Bakgrunnsstoff

Les mer om ArtLab#7

Ho mamma bruker å si at livet er ikke for pyser. Når valgte æ å trykke uverdighet til brystet?

ØYEBLIKK

Under lesningen får publikum møte teaterteksten Øyeblikk, tekster med historier om levd liv,  historier fra våre liv.  Skuespillerne har utforsket tekstene og inviterer publikum inn i overgangen mellom manus og forestilling. Skrivegruppa De beste ved Bymisjonen i Tromsø forteller historier om levd liv som pirker i fordommer og utfordrer en oss/dem tankegang. De beste tror at ved å fortelle historiene om egne liv kan vi være med på å gjøre skammen og ensomheten mindre både for oss og dem.

 

De Beste

Skrivegruppa De Beste har eksistert i fire år og  er et av Bymisjonens tilbud til sine brukere. Gruppa har tidligere deltatt på Hålogaland Teaters veldedighetsforestilling, presentert tekster på julegudstjenesten i Metodistkirken og laget forestillingen Undertekster som ble vist på Rådstua Teaterhus i desember 2012.

 

Rulleramp

Prosjektet ledes av Rulleramp som startet opp i 2010 og ledes av Rebekka Brox Liabø. Rulleramp har som formål å utvikle skriveverksted,  og produserer forestillinger med fokus på tekst.

 

ArtLab

ArtLab# er en arena for å jobbe utprøvende med scenekunst og er et samarbeid mellom Hålogaland Teater og RadArt. Hver lab skal ende opp i et møte med publikum. Lesningen av Øyeblikk er en ArtLab der skuespillerne har arbeidet med tekstene i tre dager.

 

Samarbeidspartnere: Bymisjonen i Tromsø, Stiftelsen Ferske scener Hålogaland Teater, Radart – nettverk for fri scenekunst og Rådstua Teaterhus.

 

Prosjektet er støttet av: Kulturnæringsstiftelsen SpareBank 1 Nord-Norge, Norsk Kulturråd.