Artlab#5 Vestregata

I Artlab#5 Vestregata får publikum møte en teatertekst under arbeid om Tromsøs nære historie.

Året er 1960. Åtte replikksterke kvinner forteller om samlivet i en kommunal bolig anno 1960 hvor alle vet alt om alle. I sentrum for fortellingen står Johanne og datteren hennes Synnøve. Johanne sliter med å takle livet sitt og det er Synnøve som må ta støyten. Rundt henne står mer eller mindre handlekraftige kvinner og lurer på om jentungen kanskje heller hører til på barnehjem. Eller burde Johanne legge alt i Guds hender? Hva med å finne seg et skikkelig mannfolk?

 

Med mørket lurende rett under overflata, er dette en humoristisk og livsbejaende tekst. Vestregata beskriver en del av Tromsøs historie som vi vet for lite om.

 

Handlingen i Vestregata starter det året da brua til fastlandet åpner og ei ny tid står for døra. Folk bor i tyskerbrakker på grunn av boligmangel, det er kvinner som gjør hva de kan for å få fatt på lommeboka til mannen når han har vært på sjøen så han ikke skal drikke dem opp, og det er en selvfølge at skoleflinke jenter i arbeiderfamilier må rett ut i jobb, mens broren kanskje får ta gymnas.

 

Publikum vil oppleve en iscenesatt lesning av en tekst hvor punktum ikke er satt. Mye kan skje, og møtet med publikum blir sentralt i det videre arbeidet med teksten.

 

Gratis inngang

 

Av: Maja Bohne Johnsen

På scenen: Pernille With Sandøy, Rebekka Nystabakk, Trude Øines, Pernille Dahl Johnsen, Ellen Zahl Jonassen, Kristine Myhre Tunheim, Anethe Alfsvåg

Instruktør: Kristin Bjørn

Dramaturg: Tale Næss

 

Artlab#5  Vestregata er et samarbeid mellom Ferske Scener, Hålogaland Teater, Dramatikkens Hus og Johnsen & Johnsen produksjoner