Litteraten: Med Kjersti A. Skomsvold og Kristin Bjørn

Lørdag 27. oktober kommer Kjersti Annesdatter Skomsvold til Tromsø i forbindelse med Hålogaland Teaters oppsetning av Tennessee Williams’ Glassmenasjeriet. Her skal hun samtale med stykkets regissør Kristin Bjørn og forfatter og dramatiker Tale Næss.

 

Kjersti Annesdatter Skomsvolds debutroman Jo fortere jeg går, jo mindre er jeg høstet enorm suksess både i Norge og internasjonalt. Boken ble tildelt Tarjei Vesaas’ debutantpris og er solgt til ti land. I USA og Storbritannia slo den gjennom med et brak da den ble lansert på engelsk høsten 2011.

 

Skomsvolds andre bok, romanen Monstermenneske kommer i oktober. Forlaget beskriver den som en roman som ”stuper inn i det syke, det stygge, det vakre, det selvransakende og det sårbare”. På Hålogaland Teater skal hun samtale om boka i lys av teaterets oppsetning av Tennessee Williams’ moderne klassiker Glassmenasjeriet sammen med stykkets regissør Kristin Bjørn. Samtalen ledes av forfatter og dramatiker Tale Næss

 

Samtalen er en del av Norsk Forfattersentrum Nord-Norges arrangementsrekke Litteraten, og er et samarbeid mellom Norsk Forfattersentrum og Hålogaland Teater. Den tar sted i etterkant av teaterforestillinga lørdag 27. oktober.