Litteraten - Kuiper presenterer:

Neste forestilling
Kommer
Rekontekstualisering av Hamlet på Teaterkafeen i samarbeid med Norsk forfattersentrum, Hålogaland Teater og tidsskriftet Kuiper førstkommende lørdag kl. 13:00. Fri inngang.

La blærekongen friste Dem til sengs og klype Dem kåt begynte med en idé om å vie et nummer av Kuiper til rekontekstualisering, et klassisk litterært grep hvor handling, miljø og/eller karakterer flyttes inn i en ny kontekst. Teksten redaksjonen valgt å flytte i tid og rom var den mest klassiske av fortellinger: William Shakepeares Hamlet.

 

Redaksjonen delte handlinga i Hamlet opp i 24 punkter og lot en utvalgt bidragsyter bryne seg på ei problemstilling som sprang ut fra det aktuelle handlingspunktet. Resultatet var ei samling tekster som i selve akten opererer alene, men satt sammen blir en roman bundet i hop rundt fellesreferansen Hamlet.

 

På Litteraten vil to av redaksjonsmedlemmene, Morten Wintervold og Therese Bakkevoll, presentere prosjektet, hvorpå Rebekka Brox Liabø vil fortelle om arbeidet med sin tekst. Til slutt vil hun lese sin dialog sammen med Frank Kjosås, som for tiden spiller Hamlet på Hålogaland Teater.

 

--

 

Kuiper er et litterært tidsskrift med base i Tromsø. Tidsskriftet ble stiftet i 2005 og har siden produsert en jevn strøm med utgivelser. I 2010 gav Kuiper ut konseptnummeret La Blærekongen friste Dem til sengs og klype Dem kåt, som ved hjelp av MargBok forlag ble gitt ut både som tidsskrift og roman.

 

 

Blant resultatene: Et essay om kvinner, svakhet, kjønn og sex. Et minidrama om spionasje med Trond Giske, Anniken Huitfeldt og den norske kongefamilien i hovedrollene. En spekulativ avisartikkel om sjokkdrap i det danske kongehuset. Et aggressivt diktmanifest om å drepe julenissen. En kombinert nekrolog for Ofelia og Bjartmar Gjerde. En ABC for dummies om hvordan å utføre det perfekte mord. En dialog fra etterlivet hvor Hamlet havner i munnhuggeri med en gjenstridig haug med kålrabi.