Bjørn Alterhaug Quintet

Bjørn Alterhaug Quintet sparker i gang Barentsjazz med et kick-off i Teaterkafeen.

Bandet består av noen av de ypperste jazzmusikerne i Norge: Bjørn Alterhaug på bass, John-Pål Inderberg på barytonsaxofon, Frode Nymo på altsaxofon, Vigleik Storaas på tangenter og Erik Nylander på trommer.

Da bandet slapp sitt første album "Songlines" i 2009 gikk det ikke ubemerket hen. Christian Ringnes i Østlendingen ga bandet terningkast 6 og skrev:

"Vanskelig å finne et norsk ord som dekker musikken på denne plata; det nærmeste må være «utsøkt.» Bassist Alterhaug tar deg med på en rundreise gjennom deler av jazzhistorien. Her er cool jazz, bebop, Gershwin og ikke minst en nydelig versjon av Gabriel Faurés «Libera Me» fra 1877 som umerkelig glir over i afrikanske rytmer. Jon Pål Inderbergs barytonsax er skreddersydd, og pianist Vigleik Storaas spiller ut hele sitt repertoar - og det er ikke småtteri! Alt er så skikkelig og gjennomtenkt gjort uten at det virker intellektuelt konstruert. Musikerne er hele tiden tro mot jazzens grunnideer med spontanitet og leken improvisasjon. Frode Nymo, altsax, og Erik Nylander, trommer, gjør kvintetten helt komplett."

 

Les mer om billetter på Barentsjazz sin nettside