Et teaterstykke basert på en sann historie som rystet en hel verden.

Av Pol Heyvaert og Dimitri Verhulst
Oversatt og bearbeidet av Leif Helgeland og Per-Olav Sørensen 
 
Med: Aksel Hennie, Ane Dahl Torp og Dennis Storhøi
Regi: Per-Olav Sørensen
Produsent: POS Theatre Company
 
For ti år siden ble verden rystet av at et ung foreldrepar i byen Aalst i Belgia tok livet av sine to små barn, før de selv forsøkte å begå selvmord. Teaterstykket Drapene i Aalst er basert på forhørene av og rettsaken mot de to foreldrene. Ane Dahl Torp og Aksel Hennie spiller foreldreparet i denne kritikerroste oppsetningen.

Få drapssaker i den fransk- og flamsktalende delen av Europa har fått større oppmerksomhet enn denne drapssaken i Belgia. Men hvorfor lage teater av en så grusom forbrytelse det er å ta livet av egne barn?

POS Theatre Company har forsøkt å gå bak sensasjonsoppslagene og se menneskene i denne saken. Media fremstiller gjerningsmennene i slike saker som monstre. Det er de ikke; de er mennesker med et sett av helt andre tanker og oppfatninger av virkeligheten enn normalt. Og det er viktig å få innblikk i dette tankesettet for å kunne oppdage og unngå slike grusomheter før det er for sent.
 
Regissør Per-Olav Sørensen satte opp suksessforestillingen Chet Baker spiller ikke her på Hålogaland Teater i januar 2010. 
 
Les mer om Drapene i Aalst på hjemmesiden til POS Theatre Company.

Bildegalleri