Drapene i Aalst

Spilleperiode
18. mai to 20. mai
Neste forestilling
Kommer
Et teaterstykke basert på en sann historie som rystet en hel verden.

Av Pol Heyvaert og Dimitri Verhulst
Oversatt og bearbeidet av Leif Helgeland og Per-Olav Sørensen 
 
Med: Aksel Hennie, Ane Dahl Torp og Dennis Storhøi
Regi: Per-Olav Sørensen
Produsent: POS Theatre Company
 
For ti år siden ble verden rystet av at et ung foreldrepar i byen Aalst i Belgia tok livet av sine to små barn, før de selv forsøkte å begå selvmord. Teaterstykket Drapene i Aalst er basert på forhørene av og rettsaken mot de to foreldrene. Ane Dahl Torp og Aksel Hennie spiller foreldreparet i denne kritikerroste oppsetningen.

Få drapssaker i den fransk- og flamsktalende delen av Europa har fått større oppmerksomhet enn denne drapssaken i Belgia. Men hvorfor lage teater av en så grusom forbrytelse det er å ta livet av egne barn?

POS Theatre Company har forsøkt å gå bak sensasjonsoppslagene og se menneskene i denne saken. Media fremstiller gjerningsmennene i slike saker som monstre. Det er de ikke; de er mennesker med et sett av helt andre tanker og oppfatninger av virkeligheten enn normalt. Og det er viktig å få innblikk i dette tankesettet for å kunne oppdage og unngå slike grusomheter før det er for sent.
 
Regissør Per-Olav Sørensen satte opp suksessforestillingen Chet Baker spiller ikke her på Hålogaland Teater i januar 2010. 
 
Les mer om Drapene i Aalst på hjemmesiden til POS Theatre Company.

Foto:
Sturla Bakken
Foto:
Sturla Bakken
Foto:
Sturla Bakken
Foto:
Sturla Bakken
Foto:
Sturla Bakken
Foto:
Sturla Bakken
Foto:
Sturla Bakken
Foto:
Sturla Bakken
Foto:
Sturla Bakken