Boklansering 26. august

Amnesty-antologien Akkurat nå lanseres i Teaterkafeen torsdag 26. august.

Amnesty har bedt 18 norske forfattere og skribenter om å skrive personlige tekster med utgangspunkt i temaer og personer Amnesty jobber med. Selma Lønning Aarø, Liv Heløe og Morten Wintervold presenterer sine bidrag til antologien Akkurat nå i Teaterkafeen på Hålogaland Teater i Tromsø 26. august. Skuespiller Kristine Henriksen vil også bidra under lanseringen.

Amnesty eksisterer for mennesker som opplever undertrykkelse, tortur eller forfølgelse. Mengden av menneskerettighetsbrudd verden over er så overveldende at det er lett å glemme at det bak alle statistikkene skjuler seg enkeltmennesker med egne liv og historier.

Selma Lønning Aarø, Liv Heløe og Morten Wintervold har med sine tekster til Amnesty-antologien Akkurat nå formidlet sine inntrykk i møte med disse enkeltskjebnene og konflikter i verden.

Blant bidragsyterne møter vi unge debutanter og etablerte forfattere, lyrikere og en musiker. Tekstene er både på bokmål og nynorsk og bidragsyterne kommer fra hele landet.

Morten Wintervold bor i Tromsø og debuterte med diktsamlingen Utfall i 2002. Siste utgivelse er Oldemor, du er med barn (2009). Han sitter også i redaksjonen for litteraturtidskriftet Kuiper.

Liv Heløe kommer fra Harstad og har bakgrunn som skuespiller og dramatiker. Hennes stykker spilles på de store scenene over hele landet. Sist hun gjestet Tromsø og Hålogaland teater var med stykket Idag og imorgen i 2005.

Selma Lønning Aarø kjenner vi som spaltist i Dagbladet og Klassekampen. Hun debuterte som forfatter med Den endelige historien i 1995.

Arrangementet er et samarbeid mellom Amnesty International Norge region nord, Norsk Forfattersentrum avd. nord og Hålogaland Teater.