Litteraten: Henrik Langeland

Neste forestilling
Kommer
Langeland er invitert til Tromsø i forbindelse med Hålogaland Teaters oppsetning av Bør Børson jr, og tar utgangspunkt i egne tekster og erfaringer for å sette den dumsnille bygdefinansmannen Børs eskapader i et finanskriseperspektiv.

Scene Øst
Lørdag 21.november
Kl 12.30
Pris: 100
 
Henrik H. Langeland har bakgrunn som management trainee ved mediekonsernet Schibsted og har skrevet doktorgradsavhandling om Marcel Proust ved Universitetet i Oslo. Han debuterte med romanen Requiem i 2000, og har siden gitt ut ytterligere to romaner og tre sakprosabøker. Han seneste roman er Francis Meyers lidenskap fra 2007, men Langeland er mest kjent for romanen Wonderboy som kom i 2003.

Wonderboy handler om Christan von der Hall, som allerede i en alder av 34 år er Senior Vice President i det suksessfylte mediekonsernet Scandinavian Media Group. Christian lever under mottoet "workhard - play hard", men han har også en stor overhengende plan: Han er i ferd med å gjennomføre et av de mest spektakulære oppkjøpsraidene i norsk mediehistorie. Wonderboy ble svært godt mottatt av både kritikere og lesere da den kom ut, og boken selger stadig svært godt og er per i dag utgitt på en rekke ulike språk.
 
Langeland blir intervjuet av Nordlyspuls-redaktør Christine Kristoffersen Hansen.
 
Bøker
Requiem (roman, 2000)
Marcel Proust (monografi i Ariadne-serien, 2001)
Wonderboy (roman, 2003)
Av sporet er du kommet (avhandling, 2005)
Francis Meyers lidenskap (roman, 2007)
Amerikanske tilstander (intervjubok sm.m. John Erik Riley og Mattis Øybø, 2007)