Litteraten: Anne B. Ragde

Neste forestilling
Kommer
Anne B. Ragde nådde ut til en rekke nye lesere med romanen Berlinerpoplene. Mange av disse prøvde å påvirke fortsettelsen av historien, da Ragde skrev oppfølgerne Eremittkrepsene og Ligge i grønne enger. 28. oktober kommer hun til Hålogaland Teater for å snakke om forholdet til leserne sine, i forbindelse med vår oppsetning av Misery.

Scene Øst
Onsdag 28. oktober
Kl 20.00
Pris: 100
Pakkepris Litteraten + Misery: 300
Kjøp billetter her
 
Anne Birkefeldt Ragde debuterte i 1990 med romanen En tiger for en engel, og har senere utgitt flere romaner og novellesamlinger. Hun har også skrevet bøker for barn og ungdom, og ble tildelt Brageprisen for biografien Sigrid Undset (2001). Det hun imidlertid er mest kjent for er romantrilogien om familien Neshov, som startet med Berlinerpoplene i 2004, ble fulgt opp med Eremittkrepsene i 2005 og avsluttet med Ligge i grønne enger i 2007. Med denne romantrilogien nådde Ragde ut til et mye bredere publikum enn tidligere, og salget av disse tre romanene har per dags dato passert en million. Underveis i arbeidet med trilogien opplevde hun en leserstorm av tips, meninger og ønsker om hva som skulle skje videre med familien Neshov i de kommende bøkene.

TV-serien basert på Berlinerpoplene ble den mest sette på denne siden av årtusenskiftet, og populariteten rundt Anne B. Ragde ble enda sterkere. Hun har etablert seg som en av de mest folkekjære forfatterne her til lands, samtidig som bøkene hennes er oversatt til 21 språk. Ragde er i høst aktuell med romanen Nattønsket.

Hålogaland Teaters oppsetning Misery handler om møtet mellom en populær forfatter og hans mest dedikerte leser.  Forfatteren Paul Sheldon lever av å skrive serieromaner om heltinnen Misery Chastain. Etter en ulykke havner han ved en tilfeldighet hos sin største beundrer, den tidligere sykepleieren Annie Wilkes. Da hun oppdager at forfatteren har tatt livet av Misery i siste bok i romanserien, blir hun rasende. Med fysisk makt tvinger Annie Paul til å skrive en ny Misery-roman, hvor han vekker heltinnen til live. Misery er basert på Stephen Kings roman med samme navn.