Erasmus Tyrannus Rex

Neste forestilling
Kommer
Dramalinja på Kongsbakken videregående skole spiller Erasmus Tyrannus Rex på Scene Vest.

Hva skjer når et menneske ikke tør stå for det det er, men blindt lar seg forføre av en leder som bruker gjengen til å skaffe seg makt og popularitet? Erasmus Tyrannus Rex tar opp temaer som maktmisbruk, mobbing og manipulering blant unge mennesker i dag.
 
Erasmus Tyrannus Rex ble skrevet av Kate Pendry til Den unge scenen (DUS) i 2008. DUS ble opprettet i 2003 for å heve nivået på ungdomsteater i Norge og de bestiller og utvikler sceniske tekster skrevet for ungdom, som fremføres av ungdom. Dramalinja på Kongsbakken deltok på den regionale DUS-festivalen på Hålogaland Teater 20.-22. februar i år. Nå har juryen plukket ut dem til å representere Nord-Norge på den nasjonale DUS-festivalen i Oslo 11.-14. juni.

-  Vi er nå i gang med å prøve opp forestillinga igjen, og vi er så heldige å få spille den på Hålogaland Teater før vi reiser til Oslo. Hålogaland Teater har gitt oss god støtte og hjelp i arbeidet med å sette opp "Erasmus Tyrannus Rex", og vi er nå glade for å innta Scene Vest, sier dramaelevene på Kongbakken.