Musikkteater på skolebesøk i Troms og på Svalbard

H. C Andersens fantastiske eventyrunivers er utgangspunkt for scenekunstforestillingen Det er sikkert og visst. Siste stopp for forestillingen er Longyearbyen 16. april
Forestillingen er produsert av Hålogaland Teater. Den kulturelle skolesekken i Troms tilbyr, i samarbeid med Hålogaland Teater, denne forestillingen som del av det regionale kunst- og kulturtilbudet for skoleelever.

Bildet er fjernet.      "(...) ei helstøpt, morsom og søt forestilling som går rett hjem hos både små og store." Bladet Tromsø

I forestillingen slår vi følge med Den lille andungen, og gjennom fortelling og musikk får vi møte et helt knippe av H. C. Andersens kjente karakterer. Skuespillere er Linda Wairimu Gathu og Inge Kolsvik. Lisbeth Linblad Knopper har skrevet stykket. Regi er ved Marianne Andreassen, musikk ved Jan Møller og scenografi ved Nils Secher. Jeg vil anbefale det vilt og hemningsløst, skrev Erling Steenstrup etter Tromsøpremieren. En magisk forestilling som lokker barna inn i H. C. Andersens poetiske univers, mente IdaLou Larsen på scenekunst.no.

Vellykket samarbeid mellom DKS og HT
Forrige skoleår ble denne forestillingen vist i fem kommuner, og nå settes den opp for de øvrige fylkets kommuner. "Dette er et eksempel på hvordan Troms fylkeskommune, via Den kulturelle skolesekken, samarbeider med en regional kunst- og kulturinstitusjon" sier fylkesråd for kultur, miljø og helse, Mariam Rapp. Det er andre gang Den kulturelle skolesekken i Troms gjennomfører en så omfattende skoleturnè i samarbeid med Hålogaland Teater. Mer enn 40 forestillinger skal settes opp, og nærmere 2.500 elever forventes å se forestillingen. Dette tilbudet er beregnet på elever i 1-4. klasse, og man ser frem til et hjertelig møte mellom elevene og H. C. Andersens eventyr.

Klikk her for turnérute

Last ned HC Andersen-rebus her

Ansvarlig fylkesråd: Mariam Rapp, tlf 77 78 80 00

Kontaktperson turnè og kunstnerisk innhold:
Inge Kolsvik, Hålogaland Teater, tlf 77 60 64 10 /92 23 78 53

Kontaktperson Den kulturelle skolesekken i Troms:
Marianne Pettersen, tlf 77 02 81 62/48 10 43 71