Tre unge vokser opp på hver side av en landegrense. Tre unge som er prisgitt de vilkår som er gitt dem. Gjestespill fra Samovarteateret.

Bakgrunnsstoff

Bare et steinkast

Samovarteateret har fått mye berettiget oppmerksomhet for denne forestillingen. Nå kan du se Bare et steinkast i Tromsø.

Samovarteateret har fått mye berettiget oppmerksomhet for denne forestillingen. Nå kan du se Bare et steinkast i Tromsø.

Det har vært et tett samarbeid mellom regissør Bente S. Andersen og forfatter Ingeborg Arvola. I tillegg til de norske skuespillerne har Samovarteateret engasjert den russiske samtidsdanseren Nikolai Schetnev og den litauiske komponisten Jurgita Miezelyte. Denne forestillingen har vært en stor suksess for Samovarteatret i Finnmark. Nå skal vi få oppleve den i Tromsø. Dette er nyskrevet dramatikk, med nykomponert musikk til en forestilling som garantert vil berøre og sette spor.

Handling:

- Tre unge vokser opp på hver side av en landegrense. Tre unge som er prisgitt de vilkår som er gitt dem. Trond er 18 år og har gjort kjæresten gravid, men kunne egentlig tenkt seg en ingeniørutdannelse i byen eller et fett, dyrt tastatur... Maria forsøker å skaffe seg et levebrød som guide i Murmansk, men hun får føle presset på sine egne grenser. Mika er limsniffer og lever med minnene om den gang hun ble sett, og om hvordan Igor løftet henne som om hun var lett som en fjær.

Medvirkende:

Regi og dramaturgi: Bente S. Andersen Skuespillere: Gøran Østerbøl Inger Bakke Turid Skoglund Danser: Nikolai Schetnev Manus: Ingeborg Arvola Komponist/musiker: Jurgita Miezelyte Lysdesign: Niels A. W. Jensen Teknikker: Magnus Holm Slettebø Snekker/teknikk: Odd Aune Foto: Lene Stavå Kostymer: Samovarteateret