En konsertforestilling basert på Herbjørg Wassmos lyrikk og Petter Henriksens musikk - med Eva Dons. 20. - 22. mars. Scene Øst

Bakgrunnsstoff

Medvirkende:

Jenta og Kvinnen: Eva Dons, Pianist: Morten Reppesgård. Bass: Jan Olav Renvåg. Tekst: Herbjørg Wassmo Mellomtekster: Eva Dons Musikk: Petter Henriksen Illustrasjoner: Johanne Marie Hansen Krone.

Tonen va alt ho behøvde

Herbjørg Wassmos lyrikk er kjent for de fleste nordlendinger, men nå får du en ny sjanse til å møte den i en helaftens forestilling, hvor det lyriske understrekes med melodiøse komposisjoner.

Skuespiller Eva Dons inviterer publikum inn til et melodisk møte mellom Herbjørg Wassmos lyrikk og musikk komponert av Petter Henriksen. Det handler om røtter, om identitet, om fellesskap og ikke minst en lyrisk lengsel etter å komme hjem - "Borte va dit ho måtte reise for å komme hjem..." ligger som en grunntone i forestillingen når Eva Dons bærer oss gjennom Wassmos lyrikk. Møtet mellom den lyriske tonen, Morten Reppesgård på piano og Jan Olav Renvåg på bass. Forestillingen tar oss inn i Wassmos verden, men samtidig setter lytteren i forhold til egen identitet, og kanskje evige binding til landsdel og ikke minst lengselen etter å komme hjem. Dette er en forestilling som absolutt vil gi publikum en "tone til å flyte i".


For alle fra 10-12 år og oppover.
Varighet: 1 time.

Pressen skriver:

Anmeldelser av Tonen va alt ho behøvde

Anmeldelser av Tonen va alt ho behøvde

  
 
Varmt og poetisk om å lengte
Elisabeth Rygg, Aftenposten

  
 
Seier for Dons.
En vakker og gripende forestilling. Vellykket absolutt!
Ola Bruun, Harstad Tidende

  
 
Tar publikum med på en vakker reise.
Hennes kraftige, varme stemme og hennes flotte innlevelse i tekstene er til tider fenomenalt bra.
Stian Saur, Bladet Tromsø.

Stemningsfullt!
Tønsberg Blad