Gjestespill: Riksteatret

Neste forestilling
Kommer
...til døden skiller oss ad Av Eric-Emmanuel Schmitt Kjersti Holmen og Sverre Anker Ousdal i en fortettet thriller om et ektepar som søker sannheten - fra full krig til spøk og latter!
30. september hadde ... til døden skiller oss ad Norgespremiere på Nationaltheatret med to av Norges fremste skuespillere i rollene som ekteparet Lisa og Gilles. Forestillingen er nå utsolgt i Oslo til slutten av april neste år!

Som en kinesisk eske avslører stykket stadig nye sider og hemmeligheter i forholdet mellom de to. Spennende, morsomt og tankevekkende - som en komedie, en thriller og et moderne drama.

... til døden skiller oss ad er skrevet av franskmannen Eric-Emmanuel Schmitt, som på få år har blitt en av hjemlandets og Europas mest spilte og leste forfattere.

Med: Kjersti Holmen og Sverre Anker Ousdal

Av Eric-Emmanuel Schmitt.
Oversatt av Erik Bjørnskau. Bearbeidet av Kjetil Bang-Hansen.Regi: Kjetil Bang-Hansen. Scenografi: John-Kristian Alsaker. Lysdesign: Stian Lindquist.

Norgespremiere på Nationaltheatret 30. september. Riksteaterpremiere 30. oktober på Ål

Eric-Emmanuel Schmitts Enigma-variasjoner var en braksuksess på Oslo Nye Teater, og ble overført til NRK TV.
Bakgrunnsstoff

”Folk kan glede seg til en forestilling som er både vakker, morsom og dypt vesentlig.”

Her finner du presseklipp fra premieren.

"Dette er underholdning, med passe dybde og intelligente replikker, nok til å gi mening til en klassisk teaterkveld."
Dagbladet

"Fornøyelig (...). I det vi tror at løsningen på gåten er gitt, skjer et nytt vendepunkt i teksten og nye innfallsvinkler til historien om ekteparet Gilles og Lisa tydeliggjøres".
Klassekampen

"Regissør Kjetil Bang-Hansen og skuespillerduoen Kjersti Holmen og Sverre Anker Ousdal skaper halvannen times elegant samtaledramatikk."
Aftenposten

"Folk kan glede seg til en forestilling som er både vakker, morsom og dypt vesentlig."
Vårt Land

"Med dyktige Kjersti Holmen og Sverre Anker Ousdal i stykkets to roller (...) er dette blitt en fin og velspilt forestilling Riksteatret kan være stolt av å sende ut på landsdekkende turné."
VG - terningkast 5