Under Milk Wood

Neste forestilling
Kommer
av Dylan Thomas
Resten av ensemblet fikk frie hender til å finne et stykke for oppsetning høsten 1984. Arbeidslaget ble ledet av Knut Walle. De satset på den poetiske, litterære klassikeren Under Milk Wood av Dylan Thomas. Fem skuespillere (Nils Johnson, Kine Hellebust, John Sigurd Kristensen, Trine Lossius Borg og Grethe Myklebust) spilte i alt 69 roller. Thomas ble oversatt av Knut Walle, Kjell Kristensen og Ragnhild Nilstun, en trio som høstet gode kritikker for et komplisert oversetterarbeid. Scenografi var ved Carsten Andersen, mens Hilde Skancke pedersen hadde ansvar for kostymene. Musiker var Jon Andreassen.

Pressereaksjoner

Også denne gang varierte kritikkene, men stort sett var det godord å få fra pressen. Dagbladets Bjørg Vindsetmo mente at teatret «spiller Dylan Thomas med en friskhet, folkelighet og ugangskråke-humor som får nære slektskap mellom Bob Dylan, Paul Simon, Leonard Cohen og deres store forbilde til å tre tydelig fram.»

Astrid Sletbakk i Verdens Gang syntes at «Et frodig og fornøyelig folkeliv utfolder seg i Tromsø. Det er en pulserende vital forestilling. Morsom. Men uten å slippe taket i Dylan Thomas varme medfølelse.»
Foto:
Ola Røe
Foto:
Ola Røe
Foto:
Ola Røe
Foto:
Ola Røe
Foto:
Ola Røe
Foto:
Ola Røe