"Drømmer, løgn, vitser og musikk"
Instruktør: Thea Stabell
Scenografi: Carle Lange
Kostymedesign: Ingvild Hovind
Lysdesign: Jon Paulsen
Musikk: Sverre Kjelsberg
Dramaturg: Halldis Hoaas
Oversettelse: Ragnar Olsen
Med: Bernt Bjørn, Maryon Eilertsen, Kristian Fr. Figenschow, jr.Heidi Goldmann, Frode W. Gunnes, Inger K. Hansen, Guri Johnson, Sverre Kjelsberg, Inge Kolsvik, Tiril Ilsaas Pharo, Bernhard Ramstad, Arne Skog, Svenn B. Syrin, Jan Sælid

101 år etter urpremieren på Moskva Kunstnerteater har Tre Søstre av Anton Tsjekhov premiere på Hålogaland Teater 14. februar 2002

Vi møter 14 personer som alle sliter med å finne sin plass i en verden som er i stor forandring.
Tsjekhov regnes som en av verdens største dramatikere, og det er første gang et av hans stykker settes opp i Nord Norge.

Med 14 skuespillere, storslåtte kostymer og scenografi er dette et av de mest krevende prosjektene Hålogaland Teater har gitt seg i kast med.

Teateret har hentet instruktør Thea Stabell til Tromsø for å gi liv til de tre søstrene. Stabell har tidligere satt opp "Babettes gjestebud","Antigone" og "Isblomst" for Hålogaland Teater som alle har blitt store publikumssuksesser.

For første gang presenterer vi Anton Tsjekhov på Hålogaland Teater. Endelig, vil nok mange si. Tsjekhov har hatt stor betydning for teatret i den vestlige verden. Han var i sin tid en fornyer av teatret, ikke bare på grunn av de stykkene han skrev, men også fordi hans dramatikk forløste en ny retning innen skuespillerarbeid.

Personene i Tre Søstre lever i en tid hvor gamle verdier er i ferd med å forsvinne. Fremtiden fortoner seg som uoversiktlig og skremmende. Stykket ble skrevet i 1900, da Russland var i en langvarig politisk brytningstid.
I dag møter vi brytninger hver måned, hver uke, hver dag, gjennom inntrykk fra hele verden. Klarer vi å forholde oss til dette?
Bildegalleri