Ti bud for forfattere

av Richard Nelson
Stykket var et ferskt og spennende moderne drama. Det tok opp forholdet mellom litteratur og politikk og handlet om kunstens og kunstnerens ansvar i det sosiale og politiske landskapet. Handlingen var lagt til Latin-Amerika, hvor to forfattere ble fengslet på grunn av politisk overbevisning og aktivitet. «Ti bud for forfattere» ble oversatt av Sigmund Sæverud. Bernhard Ramstad hadde regi, mens Carsten Andersen var scenograf. På scenen stod Stig Ryste Amdam, Nils Johnson, Svenn B. Syrin, Sigmund Sæverud, Hallbjørn Rønning, Helge Winther-Larsen og Bernhard Ramstad.

Pressereaksjoner

Stykket fikk svært gode anmeldelser i pressen: «Bravo gamle radikalere!» skrev Bjørg Vindsetmo som overskrift i Dagbladet. Hun fortsatte slik: «Endelig et repertoarvalg litt utenfor allfarvei. Richard Nelsons «Ti bud for forfattere» er til tider en vidunderlig ironisk utlevering av kunstnernes politiske engasjement før de forsvant inn i postmodernismen.»

Odd Sønvisen i Nordlys: «Befriende å se denne forestillingen fra Hålogaland Teater, befridd for tøv og overspill og ufrivillig komikk. Forestillingen har en indre konsistens og en kunstnerisk kvalitet som har sin årsak i at forestillingen har et budskap hele staben på Hålogaland Teater tydeligvis kan stille seg bak, med liv og sjel.»
Bildegalleri