av Henrik Ibsen For første gang blir Peer Gynt oversatt og spilt av et profesjonelt teater på norsk tegnspråk. Fredag 28. april kl 19, Scene Øst

Bakgrunnsstoff

Henrik Ibsen: Peer Gynt

Peer Gynt - et spørsmål om identitet!


Hvem er jeg?
Teater Manu viser en forestilling hvor spørsmålene: Hvem er jeg? Hvorfor er jeg her? Hva vil jeg? Hvor skal jeg? - blir belyst på mange måter. Snart skremt og truende, snart lokkende og leken - men hele tiden forførende er Peers kamp med seg selv og sine medmennesker. Kampen var Ibsens egen, hans samtids, og den blir mer og mer påtrengende for vår egen tid og dermed oss selv.

Tegn for alt
Teater Manu spiller på norsk tegnspråk. Det finnes tegn for alt. Tegn som binder mennesket til seg selv, til andre og til den verden det lever i. Slik fikserer hendene livet. Påkledde hender, nakne hender. Hendene er der alltid - som medium for selvet, nesten, tiden og det evige.
De nesten 40 rollene er fordelt på 8 skuespillere. Peer Gynt spilles av Lars Otterstedt fra Tyst Teater i Stockholm. De andre skuespillerne gjør de resterende rollene. Hver rolle markeres ved bruk av forskjellige hansker, som også går igjen på nye måter i kostymene.

Ibsen-året
Regissør Bentein Baardson har tidligere samarbeidet med teatret og er svært engasjert i å utvikle tegnspråk som scenespråk. Teater Manu har engasjert staben Baardson brukte i forbindelse med åpningsseremonien for Ibsen-året; scenograf Ingeborg Kvamme, dramaturg Bodil Kvamme og lysdesigner Torkel Skjærven m.fl.

Skuespillere fra tre land
Skuespillere fra tre land, Sverige, Danmark og Norge, er med i denne forestillingen. I tillegg er det 2 skuespillere som stemmelegger stykket med norsk tale.

Turné
Forestillingen vil reise på turné i hele Norge og vil i tillegg bli spilt på Island (The 20th Nordic Culture Festival for the Deaf) samt på Ibsenfestivalen (Nationaltheatret) i Oslo til sommeren.

Klikk her for turnéruten

Om forestillingen

Av Henrik Ibsen Regi: Bentein Baardson Scenografi og kostymer: Ingeborg Kvamme Lysdesign: Torkel Skjærven Med: Lars Otterstedt, Bo Hårdell, Ipek D. Mehlum, Ronny P. Jacobsen, Leikny Holden, Casper D. Lund, Tommy Riise og Pia Schrøder. Stemmeskuespillere: Kjersti Fjeldstad og Morten Røhrt

"Ibsen på taust teater"

Han ler og hvisker, skryter og roper, men det kommer ikke et eneste ord over Peer Gynts lepper. Les hele forhåndsomtalen i Aftenposten.