Med Tromsdalen Kulturhus, Kulta En historie fortalt ved hjelp av lyder, mimikk, akrobatikk og sirkustriks.

Bakgrunnsstoff

Nysirkus med Mini, Midi og Maxi

Forestillingen Sirkusgåter er Tromsdalen Kulturhus KULTAs satsning med sine profesjonelle aktører, både av fast stab og artister/instruktører knyttet til huset. KULTA driver Norges eldste sirkusskole for barn, og har lange og sterke tradisjoner med barne- og ungdomsteater. Sirkusgåter er et samarbeidsprosjekt mellom Troms Fylkeskommune, KULTA og Hålogaland Teater.

Hålogaland Teater ønsker å fremme mangfoldet i teatertilbudet i Troms og Finnmark, og stiller derfor gjerne opp som støttespiller for lokale aktører som KULTA. Teatret har som mål å få til ett omfattende samarbeidsprosjekt med frie grupper hvert år, og Sirkusgåter markerer starten på denne satsningen. Vi er stolte over å ha bidratt til en så fantastisk flott forestilling som Sirkusgåter!

Om forestillingen

  
 
Dette sirkuset som utgjør Sirkusgåter, er et bitte lite sirkus, helt uten dyr, og helt uten sikkerhetsnett. Likevel er det et helt ekte sirkus du skal få se. Det som er annerledes med dette sirkuset er at det skal fortelle deg en historie om tre veldig gode venner, Mini, Midi og Maxi. De tre vennene er svært glade i hverandre, og er sammen hele tiden, leker sammen og finner på morsomme ting å gjøre. En dag dukker Vam opp, som bor i hagen ved siden av. Han vil gjerne være med å leke, men har et helt annet språk enn Mini, Midi og Maxi.

Sirkusgåter handler om å føle seg fremmed og utestengt, om å være annerledes, og hvordan man kan glede og gledes ved å åpne seg for andre. Forestillingen er språkuavhengig, og historien fortelles ved hjelp av lyder, mimikk, akrobatikk og sirkustriks. Sirkusgåter er en sanselig forestilling som spiller på følelser og stemninger, og bruker fysiske uttrykk til å formidle dette. Det er i aller høyeste grad blitt en vakker og magisk forestilling, som vekker og fanger følelsene hos både voksen og barn.

Sirkusgåter inngår i tilbudet til Den kulturelle skolesekken i Troms. I sammenheng med forestillingen blir det tilbudt et kursopplegg for barn der de kan få prøve ulike sirkusteknikker. Mer informasjon finner du på hjemmesiden til Den kulturelle skolesekken i Troms: www.kulturitroms.no

Hovedmålgruppe er 6-10 år.

Nysirkus i Den kulturelle skolesekken

For mer informasjon og bestilling se www.kulturitroms.no

Turnéplan

Sirkusgåter turnerer i Troms fylke i perioden 5. oktober til 1. desember 2005. Turnéplanen finner du på www.kulturitroms.no