av Bertolt Brecht
Dette samarbeidsprosjektet mellom Beaivvás, Sampo Teater, Studio Teater og Hålogaland Teater ble kåret til årets teaterproduksjon i Norge i 1991, en utmerkelse som ble gitt til instruktøren Jos Groenier. HT deltok med tre skuespillere i prosjektet; Janne Langaas, Mathias Calmeyer og Trond Ove Skrødal. I tillegg deltok HT med teknisk bistand, informasjon og tilrettelegging. Kostymene var laget av Inghild Karlsen, mens de scenografien var ved Aage Gaup.

Dette var et enormt teaterprosjekt med ca. 2.500 tonn is og sne som ble dekorasjon og publikumsplasser. Fortellingen var om det gode mennesket (Shen Te) i storbyen (Sezuan), ble skåret ned til beinet. Nå var mennesket plassert på klodens ytterste grense, omgitt av is og sne. Det ble en stor internasjonal suksess for teatrene.

Pressereaksjoner

Over 30 aviser overvar premieren. Alle beundret prestasjonen: Odd Sønvisen i Nordlys: «... en ekte Brecht-forestilling, en forestilling som ville fått den gamle mester til å tygge på sigaren og vrinske i sin himmel, - hvis det er der han er. Det er tøft, det er modig, det er galskap. Det er kunsten i sin kamp for sin egen mening.

Astrid Sletbakk i Verdens Gang: «Størst og sterkest er «Det gode mennesket fra Sezuan» en billedopplevelse. Det var frysende godt.

Harriet Eide i Dagbladet: «I sin kunstneriske mektige ramme, vil oppsettingen fryse seg fast i hukommelsen som en sjelden og verdifull opplevelse. Forestillingen blir grensesprengende i sitt uttrykk, total gjennom lyd og lysdesign, lydbilder ved Jan Garbarek og Astor Piazzolla og ikke minst gjennom Inghild Karlsens kostymer, et mesterverk i sort og hvitt.»
Bildegalleri