av Arthur Arntzen
Dette ble teatrets aller største suksess. Historien om folkelivet i Raillkattlia tok både anmeldere og publikum med storm. Lennart Lidstrøm fikk ansvaret for regien, mens Hilde Skancke Pedersen hadde den scenografiske oppgaven. I alt 9 skuespillere medvirket: Arthur Arntzen, Asle Myrvoll, Kristian Fr. Figenschow jr., Sigmund Sæverud, Maryon Eilertsen, Guri Johnson, Svenn B. Syrin, Maria Toming og Oddvar Hellan. John Sigurd Kristensen og Ann Jorid Henriksen alternerte i roller i løpet av perioden.

Forventingene til oppsetningen var magisk i alle landets media. Etter premieren var det viktigste spørsmålet hvor mange forestillinger teatret kunne avvikle. Billettkøene var enorme over hele landet, fra Oslo til Kirkenes og overalt ble det spørsmål om ekstraforestillinger. Turneen ble avsluttet i Stavanger i 1990. I mellomtiden ble «Oluf» spilt inn for NRK-fjernsyn og sendt som lørdagsunderholdning 5. Mai samme år. Forestillingen ble spilt 177 ganger for nesten 80.000 publikummere over hele landet.

Pressereaksjoner

Det var et utrulig medieoppmerksomhet rundt forestillingen, og anmelderne hadde bare godord. Her et lite knippe. Edvard Hoem i Dagbladet: «Med folkekomedien «Oluf» slår Arthur Arntzen fast at han ikkje berre er moromann, han er diktar, gjøglar og kunstnar. Den latterbølgja som vil skylle over den nordnorske landsdelen i følgje med Hålogaland Teaters turne, blir nok i første omgang skapt av den eminente replikkmeisterskapen som alle kjenner frå før. Men teaterstykket utvidar perspektivet.»

Bjørn Hall-Hofsø i Nordlys: «Ingen tvil om at «Oluf» har alle ingredienser til å bli HTs største publikumssuksess, de beste partier er oppkom av herlig, grotesk og gapskrattende underholdningskomikk og humor. «Oluf» er først og fremst blitt Arthur Arntzens og Olufs paradeforestilling.»

Astrid Sletbakk i Verdens Gang: «En «Polarstjerne» er født! Han Oluf i Raillkattlia er skapt av det stoffet stjernene er laget av. Etter å ha entret de skrå bredder, kommer breddene ikke til å være skrå. De vil stå på ende.»
Bildegalleri