Nordavindsvalsen

Neste forestilling
Kommer
av Arvid Hanssen
«Nordavindsvalsen» var en kabaret satt sammen av tekster fra Arvid Hanssens fem diktsamlinger. Komponist til de over 30 diktene, var Per Chr. Hansen. Hanssens diktning var preget av kjærlighet til hverdagshelter, natur og hendelser i den rotfaste Senjakulturen. På scenen stod Eli Doseth, Thor-Inge Gullvåg og Kalle Øby. mens Per Chr. Hansen og Jon Andreassen var musikere. Senere ble Inge Kolsvik knyttet til prosjektet som musiker. Helge Jordal var instruktør mens Bente Reibo var musikalsk konsulent. Scenograf var Martin Eilertsen. Forestillingen ble en stor suksess og stod på repertoaret i ett og et halvt år.

Pressereaksjoner

Kjell Chr. Johansen anmeldte forestillingen i Arbeiderbladet: «Her var bøtter av poesi med ramsalt sild i, frodig anrettet med Arvid Hanssens tekster hentet fra det rike oppkomme i nord hvor folkefantasi blir kunst i fortellerglede.»

Sigurd Stenersen i Harstad Tidende skrev under overskriften «Åhh, for en vals»: «Kabareten er raffinert, enkel og med en imponerende flyt. Men den er samtidig jordnær folkelig i en grad som vekker gjenkjennelsens glede i publikum. Jeg er glad for å ha fått oppleve Nordavindsvalsen.»
Foto:
Ola Røe
Foto:
Ola Røe
Foto:
Ola Røe
Foto:
Ola Røe
Foto:
Ola Røe
Foto:
Ola Røe