av Arvid Hanssen og Sverre Kjelsberg
Den første nyskrevne musikal på Hålogaland Teater. Arvid Hanssens poetiske kraft var bærebjelken i stykket, sammen med Sverre Kjelsbergs melodier. Musikaler er vanskelig, fordi den dramatiske handlingen ofte stoppes av de musikalske godbitene. Handlingen i «Kjære Sol» var svært enkel og på grensen til det forutsigbare. Dermed ble helhetsinntrykket overfladisk. «Kjære Sol» ble imidlertid ganske godt besøkt, og var det første stykket til Hålogaland Teater som ble spilt i Russland. Musikalen gjestet også Svalbard.

Regien var ved Knut Walle, mens Martin Eilertsen hadde ansvar for dekorasjon, Hilde Skancke Pedersen for kostymer og Kurt Hermansen for lysdesign. På scenen var Janne Langaas, Mathias Calmeyer, Cecilie Askeland Mosli, Jane Kelly, Trond Ove Skrødal, Ketil Høegh, Anita Thallaug og Jens Halvdan Mosli. Musikere var Sverre Kjelsberg, Inge Kolsvik, Odd Arvid Eilertsen og Kjell Øverås.

Pressereaksjoner

Pressen fremhevet sangnumrene i musikalen, men mente at handlingen var tynn: Dagbladets Hans Rossiné følgende beskrivelse av resultatet: «Hålogaland Teater byr på en kraftig hyllest til livet, årstidene, til menneskene nordpå og til kjærligheten. Men «Kjære Sol» er knapt noen musikalopplevelse, snarere som en nordnorsk visekveld. For her er ingen handling og få replikker.»
Bildegalleri