Gagaringata

Av
Gregory Burke

Gagaringata er en sort politisk komedie der det 20. århundrets politiske filosofier og ideologier blir ransaket med sikker hånd.

Premiere 25. oktober 2003
 

Om stykket
I en fabrikk møter vi to ufaglærte lagerarbeidere.
Begge trodde engang på sosial rettferdighet.
De har blitt skuffet med årene.
I ren desperasjon kidnapper de en av bedriftens toppledere.
De er i ferd med å begå en terrorhandling.

Gagaringata er Gregory Burkes debut som dramatiker. Stykket har mottatt en rekke priser, og høstet strålende kritikker fra anmeldere og publikum. Etter stor suksess på The Royal National Theatre i London har stykket blitt overført til West Ends Arts Theatre.

Gjester:
Hallvard Holmen er ansatt på Det Norske Teater. Han gikk ut fra Statens Teaterhøgskole i 1991. Før han kom til Det Norske Teatret, hadde han bl.a gjort tittelrollen i Baal av Brecht og Brand av Ibsen ved Rogaland Teater, og tittelrollen i Huslæreren av Lenz ved Nationaltheatret. På Det Norske Teatret har han bl.a spilt Wilhelm i The Black Rider og tittelrollen i Werther av Goethe, som ble nominert til Osloprisen for beste forestilling i 2001. I tillegg har han gjort flere fjernsyns- og filmroller i Norgr og Sverige. Sist som Whale i Shackleton (BBC), Per i Brigaden (NRKDrama) og Tommie i De Drabbade (SVT) som har premiere høsten 2003.

Terje Mærli har regi på Gagaringata. Mærli er en av verdens fremste Ibsentolkere- og fornyere, og en ettertraktet iscenesetter av dramatikk både i Norge og i utlandet. Han har tidligere satt opp forestillingen Vildanden på Hålogaland Teater.

Scenografen Lars-Erik Lindén har lang erfaring fra turnéteatervirksomhet ved Örebro Länsteater i Sverige. Han har hatt flere oppdrag i Norge bl. a. sammen med Terje Mærli på Trøndelag Teater, og som scenograf på Hålogaland Teaters versjon av Vildanden.

Dette sier pressen:
Bladet Tromsø
Nordlys
Utropia

Produksjon
Lars-Erik Lindén Scenografi
Kostymedesign Lars-Erik Lindén, Terje Mærli
Lysdesign Øystein Heitmann
Bildegalleri