Berre kjærleik og død

Ingar Sletten Kolloens skuespill om dikteren Tor Jonsson, ble en stor suksess da det ble satt opp på Trøndelag Teater høsten 2000. Forestillingen hadde nypremiere våren 2001, og gjestet Det Norske Teatret i Oslo, Teatret Vårt i Molde og Diktardagan i Lom.
Dette sa pressen:
Forestillingen er et nydelig stykke teaterkunst som yter rettferdighet både til dikteren og forfatteren.
VG

Med sans for det originale mennesket, for den gode replikken og den dikteriske storhet gir aktørene oss en lavmælt og fengende fortelling.
Aftenposten


8.november i år er det igjen nypremiere, denne gangen på Hålogaland Teater i Tromsø, med påfølgende turné til Bodø Kulturhus og Nordland Teater i Mo i Rana.

Med berre kjærleik og død skrev Ingar Sletten Kolloen i 1999 en av årets beste og mest ektefølte biografier og en tragisk livshistorie om den samfunnskritiske og ytterliggående dikteren Tor Jonsson. I samarbeid med skuespiller Wenche Strømdahl har han dramatisert Tor Jonssons siste halvår som ender med selvmord. Wenche Strømdahl spiller Ruth Alvsen som Tor Jonsson hadde et intenst forhold til vel et år før han tok sitt liv.
Etter tragedien leter Ruth fortvilet i brev, papirer og dikt etter en forklaring, men et menneske i en så dyptgripende sjelenød, kan sjelden reddes av et vanlig menneske.

I tillegg til Wenche Strømdahl i rollen som journalisten Ruth Alvsen, medvirker Hallbjørn Rønning som forteller og musiker er Jarl Strømdal.
Regien er ved Nora Evensen, instruktør ved Hålogaland Teater.