Æ e ikkje aleina

av Klaus Hagerup
Dette ungdomsstykket ble det andre store samtidsprosjektet fra Klaus Hagerups penn. Teatret hadde samarbeid med ungdom som hadde okkupert hus i Tromsø og de dannet en prosjektgruppa med ungdomsmiljøer som sympatiserte med saken. Stykket ble stor suksess. Den traff spesielt målgruppen, og fungerte for ungdom på samme måte som «Det e her æ høre tel» hadde gjort overfor bygdebefolkningen. «Æ e ikkje aleina» var et ambisiøst prosjekt, og loddet dypt på det psykologiske plan. Kunstnerisk ansvarlige var Jan Bull som instruktør, Kari Gravklev som scenograf og Finn Ludt som komponist. På scenen stod Tone Danielsen, Per Jansen, Nils Utsi, Klaus Hagerup, Frode Rasmussen, Bernhard Ramstad, Sigmund Sæverud, Torill Øyen, Inger Lise Westby og Nils Gaup. Musikere var Rolf Yngve Dahl, Einar Mack og Per Jørgensen.

Pressereaksjoner

Bjørn H. Larssen i Nordlys var meget begeistret: Hålogaland Teater har på en aldeles fremragende og fin måte maktet å si det de selv gjerne ville sagt, fra scenen, slik at det virkelig trenger inn i dem som hører, ser på og er med på å avgjøre deres skjebne. (...) Kjære ungdom, ta med dine foreldre til denne forestillingen.

Tromsøs anmelder Arne R. Hole fortalte om et Helstøpt og gjennomarbeidet teater. (...) Helheten er uhyre bra, og dette er det beste stykket Hålogaland Teater har laget.

I Fremover anmeldte Bjørnar Steen forestillingen: «Æ e ikkje aleina» er godt teater. (...) Imponerende er det også at man har maktet å gi de enkelte personer i stykket hver sin suverene identitet. Vi lærer dem å kjenne. Vi lærer å sette pris på dem. Kanskje lærer vi også å forstå dem? Rollene spilles ekte og på dialekt, og vi er vitne til utsøkt ensemblekunst
Bildegalleri